Παναγιώτης Καραχάλιος : Ανήκω στην κατηγορία των πολιτών που αποστρέφονται τους θεσιθήρες υποψήφιους

Παναγιώτης  Καραχάλιος : Ανήκω στην κατηγορία των πολιτών που αποστρέφονται τους θεσιθήρες υποψήφιους

Έως σήμερα δεν έχει μιλήσει δημοσίως και επίσημα για πιθανή κάθοδό του στις επερχόμενες εθνικές , περιφερειακές ή δημοτικές εκλογές και παρόλα αυτά  έχει καταφέρει να αποτελεί θέμα συζήτησης στα πολιτικά πηγαδάκια του Κιάτου, απλώνοντας, και λόγω αυτής του της τακτικής, ένα πέπλο μυστηρίου σχετικά με το «πως» αλλά και με το «που» θα πορευτεί. 

Ο λόγος για τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων Παναγιώτη Καραχάλιο,που πέρα από το ποιοτικό αποτύπωμα έργου που έχει να επιδείξει στον τομέα ευθύνης του,στο Κιάτο, η αξιοκρατική αξιολόγηση που έχει από το μητρώο πολιτικών στελεχών  της Νέας Δημοκρατίας επιτρέπει στους προσεκτικούς παρατηρητές του “γαλάζιου” στρατοπέδου να τον τοποθετούν με σιγουριά στις λίστες των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Κορινθία.

Κύριε πρόεδρε,αν τελικά πολιτευτείτε, πώς θα συστήνατε τον εαυτό σας στους πολίτες του νομού ζητώντας τους να σας στηρίξουν;

Θα τους έλεγα ότι ο Παναγιώτης ο Καραχάλιος δεν νιώθει πολιτικός αλλά πολίτης, που μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες με αυτούς.

Θα σας δούμε τελικά στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο  της Νέας Δημοκρατίας στην Κορινθία ;

Αυτό που καίει τους πολίτες είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό και να αναλάβει τις τύχες της χώρας μια ισχυρή κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα φέρει την πραγματική πολιτική αλλαγή που τόσο έχουμε ανάγκη.

Από κει και πέρα θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ,από λόγους αρχής,  ανήκω στην κατηγορία των πολιτών που αποστρέφονται τους θεσιθήρες υποψηφίους και για αυτόν ακριβώς το λόγο μπήκα στη διαδικασία αξιολόγησης του μητρώου πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας,την οποία και εμπιστεύομαι.
Προφανώς γνωρίζω ότι η αξιολόγηση, από τη φύση της, είναι μία διαδικασία η οποία ενέχει υποκειμενικά κριτήρια.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο δείνα υποψήφιος  αποκτά πλεονέκτημα επειδή  μπορεί να είναι κολλητός κάποιου ή φίλος κάποιου άλλου.

Το μητρώο πολιτικών στελεχών είναι μια πρωτοβουλία που την συναντά κανείς και σε άλλες χώρες ή  συνιστά μια ελληνική πρωτοτυπία;

Η ιδέα υπάρχει και αλλού, το θέμα είναι να την προσαρμόσουμε με επιτυχία στα δικά μας δεδομένα ,ώστε να  είναι η γέφυρα ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική.

Καλά μας τα λέτε, όμως το μητρώο δεν συνιστά  απειλή για τα παραδοσιακά στελέχη και τους μόνιμους πολιτευτές του κόμματος ;

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής. Το Μητρώο προφανώς και ταράζει τα νερά, όπως κάθε τι νέο, κάθε τι διαφορετικό. Άρα, ναι, έχει αντιδράσεις από στελέχη που «φαντάζονται» ότι αποτελεί απειλή.

 Όμως δεν αποτελεί απειλή, αποτελεί ανανέωση και εμπλουτισμό με νέο αίμα.
Κι ας μην γελιόμαστε: σε μια εποχή που οι πολίτες θεωρούν την πολιτική ως κάτι βρώμικο και διεφθαρμένο,πιστεύει κανείς ότι οποιοδήποτε κόμμα, έχει το αριθμητικό στελεχιακό δυναμικό για να στελεχώσει ψηφοδέλτια και να διοικήσει;

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είστε στην επόμενη βουλή, είστε έτοιμος να υπηρετήσετε μια οργανική πολιτική θέση στην επόμενη κυβέρνηση; Αν φυσικά έχουμε κυβέρνηση  Νέας  Δημοκρατίας.

Στο δημόσιο βίο υπάρχουν δυο τρόποι να αναλάβεις δημόσιο αξίωμα.

Ο ένας είναι κατ’ αξίαν: με την προσωπικότητα και τη δουλειά σου, όπως πιστοποιούνται με διαφανείς διαδικασίες,εν προκειμένω μέσα από το Μητρώο Στελεχών που ήδη συμμετέχω.
Ο άλλος τρόπος είναι: κατ’ απονομήν. Ως ευνοούμενος. Ως κολλητός και παρατρεχάμενος.
Αυτός ο τρόπος ουδέποτε με ενδιέφερε, γιαυτό και την επιστημονική μου καριέρα την έχτισα στον ιδιωτικό τομέα ως  Διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Ασφαλώς έχετε άποψη για τα τεκταινόμενα στη σύσταση του περιφερειακού ψηφοδελτίου του κ. Παναγιώτη Νίκα. Ειδικά στην Κορινθία πολλοί παραδοσιακοί παράγοντες – ενδεχομένως και εκ του πονηρού –  υποστηρίζουν ότι η κεντρική διοίκηση  θα πρέπει να “επιστρατεύσει” τα αξιολογημένα στελέχη, να συμμετέχουν στην κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση. 

Ποια είναι η δική σας θέση ;

Ο κ. Νίκας είναι ένας επιτυχημένος δήμαρχος ,που σίγουρα έχει την απαιτούμενη εμπειρία να συγκροτήσει  με τον καλύτερο τρόπο ένα πλουραλιστικό ψηφοδέλτιο και αυτό κάνει σε αγαστή συνεργασία με τις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ας μην ανησυχούν λοιπόν οι παραδοσιακοί φίλοι μας ,γιατί όπως λέει και ο πρόεδρός μας : στην κοινωνία των πολιτών υπάρχει ένα «χρυσωρυχείο» ανθρώπων δραστήριων, με κοινωνική παρουσία, με επαγγελματική επάρκεια, με πολιτική ευαισθησία, με πολιτικό κριτήριο, που θέλουν – υπό προϋποθέσεις – να ενσωματωθούν στο ψηφοδέλτιο νίκης του Παναγιώτη του Νίκα.

Προφανώς  γνωρίζετε την πρόσφατη παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνεδρίαση των  τομεαρχών,όπου έδωσε μεγάλη σημασία στο να προσελκύσετε πολίτες που δεν σας είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. 

Για αυτό και ζήτησε από όλους σας, μέτρο και  προσοχή στις δημόσιες τοποθετήσεις σας. 
Με δεδομένη την κατευθυντήρια γραμμή του προέδρου σας,πως κρίνετε την εμμονή του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Σικυωνίων να “αφορίζει” πολίτες που δεν στηρίζουν τον υποψήφιο δήμαρχο της επιλογής του ;

Αυτή η οπτική που περιγράφετε περιορίζεται σε ότι είναι ορατό και αδυνατεί να διακρίνει διεργασίες που ενδεχομένως θα εμφανιστούν στο κοντινό μέλλον.

Δυστυχώς τέτοιες ενέργειες, από όπου και αν προέρχονται, συνιστούν πολιτικό ερασιτεχνισμό,που ενίοτε λειτουργεί και  ως μηχανισμός ακύρωσης της επικοινωνιακής στρατηγικής του κόμματος.
Η Νέα Δημοκρατία έχει πει σε όλους τους τόννους ότι στις δημοτικές εκλογές εμπιστεύεται  την κοινωνία, η οποία είναι ικανή να κρίνει με τον πιο αντικειμενικό τρόπο και  πάντα αποδίδει στον καθένα ό,τι του αρμόζει.

Εσείς ως πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας  θα έχετε δημόσιο λόγο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Σικυωνίων ;

Τα πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν λειτουργούν σε αποστειρωμένες συνθήκες εργαστηρίου.

Πως είναι δυνατόν να μην έχω θέση ,άποψη και δημόσιο λόγο για ότι συμβαίνει στον τόπο μου!
Η σύνδεση του ανθρώπου με τον τόπο του είναι αλλιώτικη, βαθιά, σαν ένα αρχέγονο μουρμουρητό της φύσης στο είναι του ανθρώπου.

Δηλαδή,μπορεί να στηρίξετε και κάποιο δημοτικό ψηφοδέλτιο;

Εν αρχή λέω «ναι» σε οποιαδήποτε συλλογική προσπάθεια ,με πολιτικό υπόβαθρο συμβατό με τις αντιλήψεις μου,που θα έχει  θετικά αποτελέσματα για τον τόπο.

 

Η συνέντευξη δόθηκε στον Γρηγόρη Δημόπουλο για το kavos news.gr

Google+ Linkedin