Υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων ή υποψήφιος με… μύγδαλα!

Την παρθενική του προεκλογική εμφάνιση έκανε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας ,στο Συνεδριακό Κέντρο “Αφοί Μάλλιου” ,όπου και παρουσίασε το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού του «συνΔημότες».

Βεβαίως,ο κ Λέγγας άδραξε την ευκαιρία να αραδιάσει και όλες τις λέξεις με α’ συνθετικό το συν…εκτός από την «ΣΥΝΕΣΙ» του Σταματόπουλου ,που μάλλον την έκοψε λόγω ορθογραφικού λάθους !

Μα καλά,ρε παιδιά! Δεν ξέρετε ότι στις πολιτικές ομιλίες δεν χρειάζεται να βάλει κανείς «τα καλά του» ως προς τη γλώσσα. Δεν είναι ούτε εξέταση γλωσσικής επάρκειας, ούτε ευκαιρία για να δείξει κάποιος πόσο σύνθετες λέξεις ξέρει.

Δυστυχώς, τα δικά μας σχόλια θα στεναχωρήσουν τον κ. Λέγγα ,αλλά όταν κάνεις την παρθενική σου – προεκλογική –  εμφάνιση με auto cue και έχεις την ψευδαίσθηση ότι έτσι μπορείς να παίξεις στα ίσα  ανθυποψηφίους σου ,που αφειδώλευτα διαθέτουν έμφυτο χιούμορ,πηγαία λαϊκότητα και ιδιαίτερες ικανότητες στην πολιτική,τότε κ. Λέγγα…στο Κιάτο κινδυνεύεις να γίνεις νούμερο !

Προφανώς, ο φιλόδοξος επιχειρηματίας δεν κατάλαβε ότι προεκλογική ομιλία δεν σημαίνει μακροσκελή ανάγνωση με auto cue  και μουσικό χαλί το ”Ένα πρωινό”.

Αυτό παραπέμπει σε υποψήφιο με… μύγδαλα!

Κατά την δική μας  άποψη  η πρώτη προεκλογική εμφάνιση παραπέμπει πρωτίστως στην επιθυμία του υποψήφιου να επικοινωνήσει με τους πολίτες και να μοιραστεί ιδέες. Επίσης, προϋποθέτει το ρίσκο της έκθεσης και την έκφραση συναισθημάτων.

Μια πολιτική ομιλία δεν είναι παράθεση δεδομένων, αλλά άσκηση της ικανότητάς μας να πείσουμε και να εμπνεύσουμε το κοινό…

Επίσης,το στήσιμο της  χθεσινής συγκέντρωσης μας έδειξε ότι οι περισπούδαστοι επικοινωνιολόγοι του νεοφώτιστου υποψήφιου δεν γνωρίζουν ότι η συντομία είναι αρετή…εκτός και αν πληρώνονται με τις λέξεις…οπότε επόμενο είναι να παρασιωπούν ότι η διάσημη ομιλία του Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ στη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, μία από τις πιο γνωστές της αμερικάνικης ιστορίας, ήταν μόλις 10 σειρές!

Επιπροσθέτως,δεν μπορείς να προγραμματίζεις μια ομιλία για τις 5 το απόγευμα,επειδή ενδεχομένως θεωρείς ότι αυτή είναι η ιδανική ώρα για τη μεσημεριανή σιέστα του ακροατηρίου σου…και να ξεκινάς μιάμιση ώρα αργότερα…λες και κόβεις εισιτήριο !

Κάτι τέτοιο κουράζει το κοινό και το οδηγεί στα όρια της πλήξης – Εκτός αν όλο αυτό το σκηνικό ήταν μεθοδευμένο από τον “γενειοφόρο σοφό” της περιφέρειας ,προκειμένου να δημιουργηθούν προσχώματα στην παράλληλη εκδήλωση του κ. Νίκα.

Google+ Linkedin