Τελικά εσύ, με ποιον υποψήφιο δήμαρχο είσαι ;

Μόνιμη επωδός το τελευταίο διάστημα, ένεκα των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι το : τελικά εσύ με ποιον υποψήφιο δήμαρχο είσαι ;  Το γιατί είσαι με τον τάδε ή τον  δείνα υποψήφιο  δεν έχει και μεγάλη σημασία… έτσι κι αλλιώς ,αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του κ. Σαρχάνη, καμία νέα υποψηφιότητα στο Δήμο Σικυωνίων δεν είναι βγαλμένη μέσα από την κοινωνία ή έστω μέσα από ένα συλλογικό υποκείμενο, που να παίρνει την ευθύνη αυτής της επιλογής.

Στα μουλωχτά βεβαίως,  πάντα υπάρχουν κάποια κομματικά «ανδρείκελα» που, κόντρα στην κομματική γραμμή, παίζουν το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου…αλλά και οι «γιαλαντζί» δημοσκοπήσεις, που τελευταία δίνουν και παίρνουν…χωρίς όμως να δημοσιοποιούνται επίσημα ! 

Βεβαίως, αν ζητήσετε  κάποια ποιοτικά ευρήματα αυτών των δημοσκοπήσεων, κυκλοφορεί, σε συγκεκριμένα στέκια του Κιάτου, η ανεπίσημη  πρόγνωση μιας καφετζούς, που διαβάζοντας τι έβλεπε στο φλιτζάνι του γνωστού καθ’ έξιν υποψηφίου, του είπε «βλέπω μπαλκόνια να πηδάς …θα έχεις χαρές μεγάλες!»

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ARoQ0dF8I6E[/embedyt]

 

Λοιπόν, για να τελειώνει μια και καλή αυτό το παραμύθι …χρήσιμες είναι οι αξιόπιστες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται…συμπαθέστατες  είναι και οι καφετζούδες…ακόμα και οι  καθ’ έξιν “τσαμαντάδες” έχουν την πλάκα τους…

Αναμφίβολα όμως, το δικαίωµα του “εκλέγειν” έχει και πολιτικό περιεχόμενο, που δεν μπορεί να υπαγορεύεται από  ¨πουθενάδες¨ , με βάση  την αυθαίρετη ετυμηγορία των όποιων αυτόκλητων θεματοφυλάκων ή τα ηθικολογικά φληναφήματα και την  αισθητική που- δήθεν- προσβάλλεται από τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του εκάστοτε δημάρχου !

Αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να υπονομεύεται  ούτε από «κυλιόμενους»  νταβατζήδες με την αστεία μέθοδο των στημένων δημοσκοπήσεων. Πολλώ δε μάλλον, δεν είναι δυνατόν να προσδιορίζεται από τα όποια business plan , που  λανσάρουν δήθεν ακομμάτιστοι «δημο-σωτήρες». βλέποντας το Δήμο Σικυωνίων σαν μαγαζί – γωνία !

Ελπίζω, με τον νέο χρόνο, οι νεόκοποι υποψήφιοι να αλλάξουν ρότα, λαμβάνοντας  σοβαρά υπ’ όψη τους  ότι στο Κιάτο είμαστε πολίτες, όχι ιδιώτες…

Καλές γιορτές…

 

 

Google+ Linkedin