Η εγκληματική ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής Ασπροπύργου “σκότωσε” τον κωφάλαλο εργαζόμενο

Η εγκληματική ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής Ασπροπύργου “σκότωσε” τον κωφάλαλο εργαζόμενο

Ένας εργάτης νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός δυστυχήματος που συνέβη την Παρασκευή το πρωί, στο δήμο Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας – Ασπροπύργου – Μάνδρας – Ειδυλλίας, νωρίς το πρωί της Παρασκευής 9 Νοέμβρη δύο εργάτες καθαριότητας του Δήμου Ασπροπύργου ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαριότητας πεζοδρομίων επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα που ανατράπηκε και στη συνέχεια χτύπησε τους δύο εργάτες. Ως αποτέλεσμα ο ένας εργάτης έχασε τη ζωή του, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Ο νεκρός εργάτης καθαριότητας ήταν κωφάλαλος. Ένας άνθρωπος με ειδικές ανάγκες που είχε προσλήφθηκε με τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ και τοποθετήθηκε σε μια θέση εργασίας από τη φύση της επικίνδυνη. Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: “… η «λεπτομέρεια» που πιθανόν έκρινε την ίδια την ζωή του συναδέλφου ήταν ότι ήταν κωφάλαλος. Έτσι δεν άκουσε τι συνέβη”.

Ο τραυματισμένος εργάτης, είχε τοποθετηθεί στην καθαριότητα, χωρίς να έχει καμιά εμπειρία, αφού είχε προσληφθεί με 8μηνη σύμβαση κοινωφελούς εργασίας. Από τις λίστες της ανεργίας ρίχτηκε στο μεροκάματο του τρόμου με μηνιαίες αποδοχές 495 ευρώ σε μια εργασία με ημερομηνία λήξης.

Προφανώς είναι σοβαρές οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ασπροπύργου, που ανέθεσε σε έναν εργαζόμενο ΑμΕΑ – Κωφός-να εργάζεται σε εξωτερικό χώρο και ιδιαίτερα να σκουπίζει στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Google+ Linkedin