Η Ένωση Κιάτου στο παγκόσμιο παρατηρητήριο πρωτοποριακών προϊόντων διατροφής.

Η Ένωση Κιάτου στο παγκόσμιο παρατηρητήριο πρωτοποριακών προϊόντων διατροφής.

Η  Ένωση Κιάτου, συνεχίζοντας την προσπάθεια που προάγει την εξωστρέφεια και με στόχο τη διείσδυση των ιδιότυπων παραδοσιακών προϊόντων της Σικυώνιας γης στις διεθνείς αγορές, συμμετείχε  στη Διεθνή Έκθεση Sial Paris 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου 2018.

Με «όπλο» στην εμπορική της  φαρέτρα,  το πιο νόστιµο µικρόσπερµο φασόλι της Ελλάδας με την προστατευόμενη ονομασία «Φασόλια Βανίλιες Φενεού» και την μοναδική έκφραση των τοπικών ποικιλιών Ροδίτη και Αγιωργίτικου, που σφραγίζουν οι επιλεγμένες ετικέτες ΚΙΑΤΟ WINES, η Ένωση Κιάτου συμμετείχε στο group των δεκαέξι Πελοποννησιακών επιχειρήσεων,  που με τα ιδιαίτερα ποιοτικά  χαρακτηριστικά και τις παραδοσιακές γεύσεις, έδωσαν προϊοντικό περιεχόμενο στο περίπτερο της  Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. Πελοπόννησος ΑΕ, ώστε η διοικητική μας περιφέρεια, για άλλη μια φορά,να δώσει δυναμικά το παρόν στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σαλόνι και σημείο συνάντησης των κορυφαίων εμπορικών ηγετών στους τομείς τροφίμων και ποτών.

Η  Sial Paris  αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο παριζιάνικο Εκθεσιακό Κέντρο Paris Nord Villepinte,με επίκεντρο το μαγείρεμα και την τοπική κουζίνα.  Αποτελεί θεσµό στη βιοµηχανία των τροφίµων και ποτών, από συστατικά έως εξοπλισμούς και τελικό προϊόν,αλλά και  δεξαμενή σκέψης  και παράθυρο ορατότητας για την καινοτομία πρωτοποριακών προϊόντων διατροφής.

Όπως και στις προηγούμενες εκθέσεις,η Sial Paris 2018 φιλοξένησε και φέτος το μοναδικό event “Sial Innovation”,που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την XTC World Innovation και αποτελεί ένα εξαιρετικό εφαλτήριο επικοινωνίας για τους εκθέτες που επιθυμούν να προβάλλουν νέα προϊόντα,αλλά και ένα μοναδικό, παγκόσμιο παρατηρητήριο καινοτομίας για τα τρόφιμα. 

Μάλιστα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο taste area. την πρώτη ημέρα της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μαγειρικής και γευσιγνωσίας πελοποννησιακών προϊόντων από τον βραβευμένο, με αστέρι Michelin, σεφ Ανδρέα Μαυρομάτη.

Η ιδιαίτερη σημασία της έκθεσης Sial Paris 2018 επιβεβαιώθηκε και από τους αριθμούς, καθώς σε 21 εκθεσιακούς τομείς συμμετείχαν 7.020 εταιρείες από περισσότερες από 109 χώρες,ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 160.000

Google+ Linkedin