…και πλάκωσαν οι πολιτσμάνοι και τα ‘καναν γυαλιά-καρφιά…..

Εντελώς διαφορετική τροπή παίρνει η υπόθεση του εντοπισμού και της εκρίζωσης 10.500 δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή του Καλλιθήρου στην Καρδίτσα.

Συγκεκριμένα, η φυτεία με τα 10.500 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία βρήκαν οι Αρχές την περασμένη Τρίτη (3/7/2018) στην Καρδίτσα φαίνεται ότι τελικά ήταν κλωστική κάνναβη και ο ιδιοκτήτης και καλλιεργητής της έκτασης είχε όλα τα νόμιμα παραστατικά.

Οι Αρχές μάλιστα είχαν προχωρήσει και σε παρουσίαση των ευρημάτων σε σχετική συνέντευξη Τύπου στην οποία είχε τονιστεί πως σε σχετική έρευνα που έγινε στην οικεία του καλλιεργητή είχαν βρεθεί και κατασχεθεί και σπόροι κάνναβης.

Ο καλλιεργητής πάντως οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας όπου και δήλωσε πως το σύνολο της καλλιέργειάς του ήταν κλωστική κάνναβη και ουδεμία σχέση έχει με ναρκωτικές ουσίες. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 24χρονος είναι δηλωμένος στα μητρώα καλλιεργητών και διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο προέγκριση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ η δε έκταση 3,5 στρεμμάτων είναι δηλωμένη στο σύστημα ΟΣΔΕ .

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο συλληφθείς φέρεται να δήλωσε πως θα ήταν αδύνατο να καλλιεργήσει μία τόσο μεγάλη έκταση με χασίς σε ένα τόσο ανοιχτό και προσβάσιμο από όλους σημείο. Τέλος, σύμφωνα με κάποιες  πληροφορίες του KarditsaPress, έχει ζητηθεί εκτίμηση από γεωπόνους της ζημιάς από την εκρίζωση, ώστε να ασκηθεί αγωγή αποζημίωσης κατά του ελληνικού δημοσίου.

Google+ Linkedin