Επαιξε με τη φωτιά και έπεσε με τη Ρωσία η Ισπανία-Φρένο απ’ τον Ανσαριφάρντ και τελικά… Ουρουγουάη για την Πορτογαλία

 

Με μπόλικα καρδιοχτύπια, αφού τα βρήκε σκούρα από το εξαιρετικό Μαρόκο που προηγήθηκε δύο φορές, η Ισπανία πήρε ισοπαλία (2-2) στο φινάλε (90+1’) του ματς, έχοντας τη… βοήθεια του VAR, αλλά ήρθε πρώτη στον όμιλό της και αντιμετωπίζει στους «16» τη Ρωσία.

Το Μαρόκο πραγματοποίησε εμφάνιση-παράσημο και πούλησε ακριβά το τομάρι του. Ο Μπουταΐμπ στο 14’ εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Ράμος και Ινιέστα και με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για το Μαρόκο (0-1), αλλά η απάντηση των Ισπανών δεν άργησε να έρθει.

Πέντε λεπτά αργότερα (19’) οι Ντιέγκο Κόστα, Ινιέστα και Ισκο «έκρυψαν» τη μπάλα και ο μέσος της Ρεάλ ολοκλήρωσε ένα πανέμορφο ομαδικό γκολ ισοφαρίζοντας (1-1).

Το Μαρόκο στο 55’ έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τρομερό σουτ του Αμπραμπατ που τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Ντε Χέα στο 55’ αλλά στο 81’ ο Γιούσεφ έκανε το 1-2 με άπιαστη κεφαλιά.

Η Ισπανία κατάφερε με μπόλικα καρδιοχτύπια κι έσωσε την παρτίδα με τη βοήθεια του VAR, που κατακύρωσε από οριακή θέση οφ σάιντ το τακουνάκι του Ασπας, ισοφάρισε σε 2-2 με τακουνάκι στο 90+1’ και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα βγήκε πρώτη στον όμιλο και θα αντιμετωπίσει στους «16» τη Ρωσία.

Το «μαγικό» γκολ του Κουαρέσμα (45’) δεν έφτασε στην Πορτογαλία, που είδε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να χάνει πέναλτι στο 52’ και το Ιράν με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καρίμ Ασφαριφάρντ στο 90+2’, να της στερεί τη νίκη (1-1).

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Φερνάντο Σάντος… έπεσε πάνω στην Ουρουγουάη των Σουάρες και Καβάνι στους «16», τερματίζοντας δεύτερη στον όμιλό της πίσω από την Ισπανία.

Στο 45’ ο Ρικάρντο Κουαρέσμα, που αποτέλεσε την έκπληξη του Φερνάντο Σάντος στο αρχικό σχήμα της Πορτογαλίας, με… μαγικό σουτ με το εξωτερικό έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Μπεϊρανβάντ και άνοιξε το σκορ (0-1), ενώ στο 52’ ο Ρονάλντο έχασε την ευκαιρία να πετύχει το 5ο του γκολ στο Μουντιάλ καθώς ο Μπεϊρανβάντ έπεσε στη σωστή γωνία και μπλόκαρε τη μπάλα

Το Ιράν δεν το έβαλε κάτω και στο 90+2’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Σέντρικ Σοάρες το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ανσαριφάρντ (1-1), ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ταρέμι έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει και να δώσει την πρόκριση στο Ιράν.

Google+ Linkedin