Χάος με το δίκτυο Visa σε όλη την Ευρώπη – Τι έχει συμβεί με τις πληρωμές μέσω κάρτας

Τα συστήματα πληρωμών της Visa στην Ευρώπη έχουν υποστεί μεγάλη ζημία, αφήνοντας επιχειρήσεις και πελάτες σε ολόκληρη την ήπειρο χωρίς τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με κάρτα.   Η Visa Europe δήλωσε: «Η Visa αντιμετωπίζει σήμερα διακοπή της υπηρεσίας. Το περιστατικό αυτό εμποδίζει την επεξεργασία ορισμένων συναλλαγών Visa στην Ευρώπη. Διερευνούμε την αιτία και εργαζόμαστε ώστε το συντομότερο δυνατό να επιλυθεί το πρόβλημα».   Οι χρήστες άρχισαν να αναφέρουν προβλήματα για κατάρρευση του δικτύου, με μηνύματα στα social media το απόγευμα την Παρασκευή.

Ενώ ορισμένοι λιανοπωλητές ανέφεραν ότι είχαν σταματήσει να δέχονται όλες τις πληρωμές με κάρτες, οι μεγαλύτερες εταιρείες ανέφεραν ότι δεν επηρεάστηκαν όλοι οι πελάτες.   Ένας εκπρόσωπος της αλυσίδας supermarket Asda, δήλωσε ότι αντιμετωπίζει ζητήματα σε ορισμένα καταστήματα, αλλά τα καύσιμα και οι πωλήσεις στο διαδίκτυο δεν είχαν επηρεαστεί.   Περισσότερο από το 95% των χρεωστικών καρτών στο Ηνωμένο Βασίλειο λειτουργεί στο δίκτυο της Visa, το οποίο ρυθμίζεται από την Τράπεζα της Αγγλίας. Η Τράπεζα δήλωσε ότι γνώριζε τα θέματα και συνεργάζεται με την εταιρεία για να μάθει περισσότερα.

Πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση φέρονται να δηλώνουν στους Financial Times ότι για την ώρα τα προβλήματα περιορίζονται αποκλειστικά στο δίκτυο της Visa.   Η Mastercard δήλωσε ότι το δίκτυο πληρωμών της λειτουργεί κανονικά και πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο δίκτυό της.   Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη Βρετανία. Υπάρχουν αναφορές για προβλήματα στη Σκωτία, στην Ισπανία, αλλά και σε Γερμανία και  Ιταλία.   Η Visa ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα ενώ ήδη αναφέρονται ουρές σε ATM καθώς αρκετοί σπεύδουν για αναλήψεις μετρητών ενόψει Σαββατοκύριακου και καθώς δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος.   Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν πληροφορίες, αν και κάποιος τουρίστας φαίνεται πως έκανε έλεγχο με χρήση της κάρτας του και όλα δούλευαν κανονικά.

Google+ Linkedin