Οι Ουκρανοί ανοίγουν τα σπίτια τους για τον τελικό του Champions League

Πρόσκληση, μέσω των social media, προς τους οπαδούς της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης που θα παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League στο Κίεβο, απηύθυναν οι Ουκρανοί, για να μείνουν δωρεάν στα σπίτια τους, μετά την «επιθετική» αύξηση στην οποία προχώρησαν τα ξενοδοχεία για την βραδιά του αγώνα στις 26 Μαΐου.

Πολλά ξενοδοχεία και διαμερίσματα ζητούν αρκετές χιλιάδες δολάρια για τη διαμονή που σε φυσιολογικές τιμές χρεώνουν περίπου 50 δολάρια για μία νύχτα. Μάλιστα κάποια ακυρώνουν τις υπάρχουσες κρατήσεις για να χρεώσουν υψηλότερες τιμές ενόψει της αναμενόμενης άφιξης στο Κίεβο περίπου 50.000 φιλάθλων.

Ανησυχώντας ότι οι αυξήσεις των τιμών θα μπορούσαν να βλάψουν την εικόνα της Ουκρανίας, ο 27χρονος σπουδαστής, Βίκτορ Κίλιμαρ, δημιούργησε μία ομάδα στο Facebook, με τον τίτλο «Kyiv FREE couch». Εκεί οι κάτοικοι της πόλης προσφέρονται να φιλοξενήσουν οπαδούς που θα ταξιδέψουν για να δουν το μεγάλο ματς ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και στη Λίβερπουλ.

Η αντίδραση του Κίλιμαρ στις αυξήσεις

Ο Κίλιμαρ υποστήριξε ότι κατέληξε σε αυτή την ιδέα όταν άκουσε ότι κάποιος χρέωνε με πολλές χιλιάδες δολάρια για την χρησιμοποίηση καρέκλας οδοντίατρου ως κρεβάτι διαμονής για μία νύχτα!

Για μένα ήταν κάτι που δεν μπορεί να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους, εκτός λογικής και πραγματικότητας», τόνισε ο νεαρός στο πρακτορείο Reuters

Από την ημέρα της κυκλοφορίας του, την 5η Μαΐου, η ομάδα του Facebook προσέλκυσε περισσότερα από 3.000 μέλη και πολλές προσφορές για κρεβάτια, σοφίτες και μεμονωμένα δωμάτια, όπως επίσης και δωρεάν ξεναγήσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα. Ορισμένοι, μάλιστα, από τους εθελοντές-οικοδεσπότες προσφέρθηκαν ακόμη και να παραλάβουν τους οπαδούς από το αεροδρόμιο, ακόμη και να τους μαγειρέψουν το μπορστ, μία παραδοσιακή σούπα με παντζάρι.

Η άποψη του Τζόρτζι Κλαρκ οπαδού της Λίβερπουλ

Ο 27χρονος υποστηρικτής της Λίβερπουλ, Τζόρτζι Κλαρκ, τόνισε ότι τα διογκωμένα έξοδα διαμονής οδήγησαν πολλούς φιλάθλους στο να σκεφτούν να ακυρώσουν το ταξίδι τους στο Κίεβο. Πριν ο Κλαρκ βρει να φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας μέσω της ομάδας Facebook του Κίλιμαρ, το φθηνότερο μέρος που μπορούσε να βρει για να μείνει χρέωνε ποσό 2.500 δολαρίων την ημέρα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο Reuters.

Ο υπουργός που ανοίγει το σπίτι του

Ο τελικός του Champions League αποτελεί το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός στην Ουκρανία μετά την από κοινού διοργάνωση του EURO 2012. Πολλοί Ουκρανοί σκοπεύουν να καλωσορίσουν τους οπαδούς για να τους δείξουν ότι η χώρας τους έχει ανακάμψει μετά από από μία οδυνηρή πολιτικοοικονομική κρίση που βίωσε.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επίσης, έχουν επίσης προσφερθεί για να φιλοξενήσουν οπαδούς, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού, Γιούρι Στετς. «Θέλουμε να προσκαλέσουμε οικογένειες-οπαδών να μείνουν στο σπίτι μας εντελώς δωρεάν για μερικές ημέρες την περίοδο του τελικού» είπε ο Στετς και με αρκετή δόση χιούμορ συμπλήρωσε:

«Όλα αυτά με δύο όρους: να είναι πάνω από 40 ετών και οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης (συγνώμη Λίβερπουλ). Θα σας δούμε στο Κίεβο», πόσταρε στο Facebook ο κυβερνητικός παράγοντας.

Google+ Linkedin