Λέσβος: Με συλλαλητήρια και «λουκέτα» υποδέχονται τον πρωθυπουργό

Θερμή» υποδοχή επιφυλάσσουν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κάτοικοι και φορείς στη Μυτιλήνη. Ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει την Πέμπτη στη Λέσβο για το 14ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Βορείου Αιγαίου.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν, με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 19:00 στην αυλή της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, ενώ το κέντρο της πόλης θα είναι αποκλεισμένο για τα οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύονται από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τα γειτονικά νησιά, με δυνάμεις των ΜΑΤ, αστυνομικούς της ασφάλειας και αξιωματικούς της Ε.Υ.Π  και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Τη διάσπαση του δήμου Λέσβου ανακοινώνει ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την διάσπαση του δήμου Λέσβου. Σημειώνεται ότι, η διάσπαση αποτελεί πάγιο αίτημα των Αρχών, από το 2010.

Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε δημοσίως τη δυσφορία του για το γεγονός ότι -όπως αναφέρουν πληροφορίες- επαγγελματικές ενώσεις, σύλλογοι και φορείς δεν θα συμμετάσχουν στο αναπτυξιακό συνέδριο, αλλά ούτε και στο τραπέζι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κλειστές θα μείνουν από τις 12 το μεσημέρι έως την λήξη του ωραρίου οι υπηρεσίες της Περιφέρεας Βορείου Αιγαίου και του δήμου  Λέσβου. Πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων είναι η άμεση αποσυμφόρηση από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, αλλά και η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Κινητοποιήσεις και στη Χίο

Εξάλλου για την Πέμπτη , κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί και στη Χίο, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, ενώ αντιπροσωπεία φορέων του νησιού θα μεταβεί στη Μυτιλήνη για το συλλαλητήριο.

Επίσης, στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί την , Πέμπτη 3 Μαΐου, στη Λήμνο και εν συνεχεία στη Λέσβο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λήμνο, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στη Μύρινα, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις 12:00 ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Λέσβο, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου «Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων» για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου.

18:00 – Σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

19:30 – Κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, « Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων», στο Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

Β. Μυρσινιάς: Προτεραιότητα στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων

«Η απόφαση να μην παραστούμε στο αναπτυξιακό συνέδριο, ήταν το τελευταίο επιχείρημα και εργαλείο για να ακουστούμε επιτέλους. Πρόκειται για μια απόφαση του συντονιστικού οργάνου στο οποίο συμμετέχουν 31 φορείς», δήλωσε ο κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Εξηγώντας τους λόγους των αυριανών κινητοποιήσεων, ο κ. Μυρσινιάς, επανέλαβε τα θέματα του ΦΠΑ και του προσφυγικού, αλλά και την αύξηση των αντικειμενικών αξιών κατά 60%, που ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Google+ Linkedin