ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΠΟΤΕ

Είναι φωτιά, κεραυνός κι αστραπή. Η καταιγίδα που φέρνει βροχή. Είναι ένας ήχος που ζει στη σιωπή. Άκου, έχει φωνή. Άκου, ακόμα ζει.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε απ’τη ζωή σαν σήμερα πριν έξι χρόνια, αλλά δεν βγήκε από μέσα μας ποτέ. Άφησε πίσω του τους ανθρώπους που έζησαν μαζί του κι εκείνους που δεν τον γνώρισαν ποτέ. Τον αγάπησαν όλοι, γι’αυτό που ήταν ως άνθρωπος, γι’αυτό που ήταν ως σπουδαίος, μοναδικός ερμηνευτής.

Ο Θάνος Μικρούτσικος μας μίλησε για τον ερμηνευτή που έπειθε όπως και όσο κανείς, ο Μανώλης Μητσιάς για τον άψογο συνεργάτη και καλό φίλο. Η Πέγκυ Ζήνα για το «βουνό» εντός κι εκτός σκηνής, ο Οδυσσέας Ιωάννου για τη φωνή που μυρίζει Ελλάδα. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς για τον μεγάλο Ολυμπιακό, η Μαργαρίτα Μυτιληναίου για τον πιο ευγενικό άντρα που γνώρισε ποτέ και ο Δημήτρης Ευαγγελάτος για την ερμηνεία που τον ανάγκαζε να χαμηλώνει τον ήχο.

Έξι χρόνια μετά τον θάνατό του, τα τραγούδια του Μητροπάνου είναι πια «ορφανά» χωρίς τη φωνή του. Αλλά ευτυχισμένα που τα τραγούδησε και τα ενσάρκωσε ο ίδιος, που έμειναν μ’εκείνον στην ιστορία και θα φέρουν αιώνια τη σφραγίδα ενός πραγματικά σπάνιου ερμηνευτή.

Google+ Linkedin