Αντιδρά το υπ. Παιδείας στην απόφαση του ΣτΕ για τους αθλητές

Προβληματισμένη με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εμφανίζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σε συνέχεια των αντιδράσεων του αθλητικού κόσμου, το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για απόφαση, η οποία δημιουργεί «σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

«Δημιουργεί, όμως, και πολλά ερωτηματικά, αφού αυτή τη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ασχολείται με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά με μια ρύθμιση που ισχύει εδώ και δεκαετίες» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, στιγματίζεται και το γεγονός ότι η απόφαση του ΣτΕ έρχεται δύο μήνες πριν από τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Το υπουργείο δεσμεύεται, παράλληλα, πως «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πηγάζουν από τις αρμοδιότητές του για να βρεθούν όλες οι δυνατές λύσεις ώστε οι διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες να έχουν ένα ισοδύναμο με το σημερινό καθεστώς πρόσβασης στα ΑΕΙ».

Ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ως προς τις φετινές εξετάσεις και τον τρόπο εισαγωγής των αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ απεφάνθη ότι η είσοδος των διακριθέντων αθλητών σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ -καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού των εισακτέων- παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Η παραπάνω απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αθλητικής κοινότητας, με αρκετούς Ολυμπιονίκες, όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Κατερίνα Στεφανίδη,να εκφράζουν δημόσια τη διαφωνία τους.

Eleftherios Petrounias

το Σάββατο

Η απόφαση του ΣτΕ καταδεικνύει πλήρη άγνοια για την πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού καθως και για την καθημερινότητα των νέων αθλητών, που ξυπνάνε από τα χαράματα για να προλάβουν προπόνηση και σχολείο. Δεν έχουν αντιληφθεί οτι δεν κόβουν ένα προνόμιο αλλα ακυρώνουν μια επιβράβευση, τορπιλίζοντας τα θεμέλια του ελληνικού αθλητισμού και το μέλλον των εθνικών ομάδων. Η απόφαση του ΣτΕ στερεί από την κοινωνία τα μελλοντικά της πρότυπα.

Αντισυνταγματική η ρύθμιση που επιτρέπει σε διακριθέντες αθλητές την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Μπράβο στο Συμβούλιο Επικρατειας που όχι απλά διαγράφει το τελευταίο κίνητρο που είχε απομείνει για τους νέους αθλητές αλλά καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης

Google+ Linkedin