Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι στους δρόμους των ΗΠΑ κατά των πυροβόλων όπλων

Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι στους δρόμους των ΗΠΑ κατά των πυροβόλων όπλων

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί νέοι, βγήκαν χθες Σάββατο στους δρόμους σε πολλές πόλεις των Ηνωμενων Πολιτειών για μια ιστορική διαδήλωση κατά των πυροβόλων όπλων μετά το μακελειό σε Λύκειο της Φλόριντα που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία ξεκίνησε αυθόρμητα, εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη διαδήλωση κατά των όπλων στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Εσείς οι βουλευτές, εκπροσωπήστε τον λαό ή φύγετε!», είπε η 17χρονη μαθήτρια Κάμερον Κάσκι, επιζήσασα του μακελειού, απευθυνόμενη στην ανθρωποθάλασσα των 800.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στην Ουάσινγκτον, στις λεωφόρους ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο, σύμφωνα με τους οργανωτές που επικαλείται το NBC.
Στη Νέα Υόρκη, 175.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο. Και περισσότερες από 800 πορείες πραγματοποιήθηκαν σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ και στον κόσμο, παντού με ώθηση από τους νέους.«Ποτέ ξανά!» ήταν το σύνθημα που ένωσε αυτούς τους ενήλικους και τους εφήβους, αγανακτισμένους από την επανάληψη των μακελειών με πυροβόλα όπλα στα σχολεία.
Google+ Linkedin