Ο Σαββίδης, το όπλο και ένα πρωτάθλημα στον αέρα…

Οπλα, μπράβοι, παράγοντες, εκβιασμοί, απειλές, καταγγελίες σε έναν πρωτάθλημα ποδοσφαίρου παρωδία, το οποίο μάλιστα ενδέχεται πλέον να διακοπεί.

Το απόγευμα της Κυριακής οι ποδοσφαιριστές των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας για έναν αγώνα που ενδεχομένως να έκρινε το πρωτάθλημα. Για σχεδόν 90 λεπτά παίχθηκε μπάλα μέχρι τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ και αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τότε έγινε το απόλυτο αλαλούμ.Οι πάγκοι των δύο ομάδων εισέβαλαν στον αγωνιστικό, ενώ στο χορτάρι κατέβηκε με συνοδεία μπράβων και ο Ιβάν Σαββίδης. Μάλιστα σοκ προκάλεσαν οι εικόνες που έδειχναν τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να φέρει επάνω του περίστροφο! Αμέσως μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη, ο διαιτητής με τους επόπτες του αποχώρησε.Τελικά το παιχνίδι διεκόπηκε και δεν τελείωσε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο.

Τι έγραψε ο διαιτητής Κομίνης στο φύλλο αγώνος

Ο διαιτητής της αναμέτρησης του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Γιώργος Κομίνης, σύμφωνα με τη «Νοva» αναφέρει στο φύλλο αγώνα πως αποφάσισε να πάει στα αποδυτήρια, καθώς η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Συγκεκριμένα αναφέρει

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: «Έχεις τελειώσει».
«Μετά απ’ όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα».

4) «Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ’ την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ».

5) Για το σκορ, ο ρέφερι έγραψε πως ύστερα από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη έφερε τη διακοπή του ματς.

Τι προβλέπει ο κανονισμός

Στο άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση που υπάρχει εκφοβισμός και απειλές προς αξιωματούχους ενός αγώνα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής: «Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.