Γενική κατακραυγή για την καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου

Γενική κατακραυγή για την καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου

Ενόχληση και ανησυχία προκαλεί στα πολιτικά κόμματα το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος καταδικάστηκε με ένα χρόνο φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση της «Χρυσής Αυγής», επειδή ως εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ είχε αποκαλέσει στελέχη της περί ης ο λόγος οργάνωσης «ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους».

Η ΔΗΜΑΡ σε σχετική της ανακοίνωση επισημαίνει πως την ίδια ώρα δεν έχει ακόμα δικαστεί ο Ρουπακιάς για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και προσθέτει: “Οι ρυθμοί της ελληνικής δικαιοσύνης, η απουσία βούλησης για την  αυστηρή και αποφασιστική αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος  οδηγούν σε τέτοια τραγελαφικά περιστατικά που αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία και ευτελίζουν την διαδικασία απονομής δικαιοσύνης”.

Το ΚΚΕ σχολιάζει πως “η καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ, αποτελεί πρόκληση, ιδιαίτερα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της και τα στελέχη της είναι υπόδικοι για δολοφονίες, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς σε βάρος εργαζομένων, νέων και μεταναστών”. Καταλήγοντας αναφέρει πως “η ναζιστική εγκληματική ΧΑ είναι καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού κι αυτό δεν αλλάζει με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση”.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Παπαδόπουλος σχολίασε στο λογαριασμό του στο Facebook ανάρτηση της Χρυσής Αυγής για τη δικαστική απόφαση…

Google+ Linkedin