Σαν σήμερα πριν 36 χρόνια 21 φίλοι του Ολυμπιακού «σάλπαραν» για τον παράδεισο…

Σαν σήμερα πριν 36 χρόνια 21 φίλοι του Ολυμπιακού «σάλπαραν» για τον παράδεισο…

Η οθόνη βουλιάζει σαλεύει το πλήθος εικόνες ξεχύνονται με μιας…πού πας παλληκάρι ωραίο σαν μύθος κι ολόισια στο θάνατο κολυμπάς…

Αποφράδα ημέρα για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτηρίζεται η 8η Φεβρουαρίου, καθώς το 1981 συνέβη η τραγωδία της Θύρας 7.

Δύο λεπτά πριν τις πέντε το απόγευμα. Η Θύρα 7 του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχε μετατραπεί σε τόπος λατρείας του ποδοσφαίρου, αφού ο Ολυμπιακός είχε μόλις συντρίψει την ΑΕΚ με σκορ 6-0 !

Η μοίρα όμως είχε αντίθετη άποψη και έπαιξε στους φίλους της ομάδας το πιο σκληρό παιχνίδι. Τα τουρνικέ δεν ήταν ανοιχτά με αποτέλεσμα ο κόσμος να συσσωρεύεται και στο πρώτο στραβοπάτημα να επέλθει το χάος…

Κανείς δεν ακούει τις κραυγές απόγνωσης, αφού το κλίμα είναι πανηγυρικό και επικρατεί χαμός. Άλλοι φωνάζουν για την ομάδα τους, άλλοι για την ίδια τους τη ζωή. Η ασφυξία παραμονεύει για πολλούς. Εκατοντάδες άτομα ποδοπατιούνται  και 21 φίλοι του Ολυμπιακού οδηγούνται στο θάνατο… γράφοντας ένα από τα μελανότερα  κεφάλαια στην ιστορία του αθλητισμού της χώρας μας.

Σήμερα συμπληρώνονται 36 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 και οι 21 νεκροί αναζητούν ακόμα δικαίωση!

Οι «Αθάνατοι» της Θύρας 7

Google+ Linkedin