Ο Πολυχώρος Πολιτισμού “Μαρία Δημητριάδη” φιλοξενεί τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Την Κυριακή 12 Νοέμβρη,στις 8.00 μμ,η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης, επιλέγουν τον Πολυχώρο Πολιτισμού  “Μαρία Δημητριάδη” ,στην Κόρινθο,για να παρουσιάσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στο έργο και στην προσωπικότητα του ποιητή Μάνου Ελευθερίου.

Ο Μάνος Ελευθερίου είναι μία από τις σταθερές μας στο νεότερο και σύγχρονο πολιτιστικό τοπίο της Ελλάδας. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές, τόμους με πεζά, λευκώματα και τέσσερις τόμους για το «Θέατρο στην Ερμούπολη τον 20ό αιώνα, 1901-1921», καθώς και την ανθολογία Ερμούπολη.

Ως στιχουργός  έχει στο ενεργητικό του περίπου 400 τραγούδια και συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους Έλληνες συνθέτες.

Οι στίχοι του, τα λόγια του, τα ποιήματά του, όπως αυτά μελοποιήθηκαν από τους μεγαλύτερους συνθέτες μας (Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Σπανός, Κουγιουμτζής, Μικρούτσικος, Μούτσης, Μαρκόπουλος, Νικολόπουλος κ.α.) και τραγουδήθηκαν από τις ωραιότερες φωνές (Μοσχολιού, Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη, Βιτάλη, Κούτρας, Θηβαίος κ.α.) σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού για περισσότερα από 50 χρόνια.

Ο Μάνος Ελευθερίου τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2005 για το μυθιστόρημά του O καιρός των χρυσανθέμων (METAIXMIO, 2004).Το 2013 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη) για το σύνολο του έργου του.

Google+ Linkedin