Ως εδώ και μη παρέκει με τους χρυσαλήτες…

Σε οργανωμένη δολοφονική επίθεση κατά δύο μεταναστών,εργατών γης,προχώρησε χθες,Σάββατο 7 Οκτώβρη, τάγμα εφόδου φασιστοειδών στην Γκορυτσά Ασπροπύργου. 

Η πενταμελής ομάδα των φασιστών επιτέθηκε με σιδηρογροθιές κατά  των  μεταναστών Ασφάκ Μαχμούντ και Βακάς Χουσείν,την ώρα που βρίσκονταν σε θερμοκήπια και δούλευαν. 

Οι δράστες είναι γνωστοί στα θύματα. Στις διαδηλώσεις στον Ασπρόπυργο και την Γκορυτσά τον περασμένο Μάη και Ιούνη μαζί με άλλους χρυσαλήτες  επιτέθηκαν στους μετανάστες και τους αντιφασίστες,ενώ μετά τα γεγονότα φωτογράφιζαν τους μετανάστες εργάτες για να τους τρομοκρατήσουν. 

Η επιδρομή αυτή θυμίζει παλαιότερες υποθέσεις όπως η βάρβαρη επίθεση στο Πέραμα κατά μελών του ΚΚΕ και νωρίτερα η επίθεση κομάντο της Χρυσής Αυγής κατά Αιγυπτίων μεταναστών που εργάζονταν σε αλιευτικά στο Κερατσίνι. Επίσης, θα πρέπει να θυμηθούμε τις οργανωμένες επιθέσεις κατά μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα προ ετών και στις περιοχές μεταξύ Αχαρνών και Πατησίων, στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας και της πλατείας Αμερικής. 

Η χρυσαλήτικη επίθεση κατά των δύο μεταναστών στον Ασπρόπυργο συμβαίνει  λίγες μέρες μετά την καταδίκη του Κασιδιάρη για την πρόσκληση σε επιθέσεις κατά των Ρομά.

Η υπόθεση της φασιστικής ομάδας των χρυσαυγιτών της Γκορυτσά Ασπροπύργου πρέπει να πάρει τέλος με την σύλληψη όλων και την άμεση παραπομπή για δίκη» αναφέρει η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή»  και προσθέτει:

«Η εισαγγελική έρευνα χρειάζεται να ολοκληρωθεί και να παραπεμφθούν οι φασίστες, πριν θρηνήσουμε ένα νέο Σαχζάτ Λουκμάν. Η Χρυσή Αυγή έρχεται αντιμέτωπη στη δίκη με τρανταχτά στοιχεία που καταθέτουν οι μάρτυρες, τα οποία αποκαλύπτουν πως οι επιθέσεις κατά μεταναστών, αριστερών, συνδικαλιστών ήταν κεντρικά οργανωμένες και καθοδηγημένες από τον ηγετικό πυρήνα και είχαν ορμητήρια τα Γραφεία τους. Οι συλλήψεις των χρυσαυγιτών μετά τις επιθέσεις κατά της αντιφασιστικής διαδήλωσης στον Ασπρόπυργο έδειξε ποιοι οργανώνουν τις επιθέσεις, άλλοτε με κουκούλες ως Κου Κλουξ Κλαν και άλλοτε χωρίς. Καλούμε τα συνδικάτα, την αριστερά, τις δημοτικές κινήσεις, τις κινήσεις αλληλεγγύης να καταδικάσουν τα πογκρόμ των φασιστών και να απαιτήσουν να μπει τέλος στην ανοχή της δράσης και της παρουσίας τους από την Αστυνομία».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την ευθύνη, γιατί ένα χρόνο τώρα ξετυλίγονται οι επιθέσεις και δεν προχώρησε καμία πρωτοβουλία κάθαρσης της Αστυνομίας από τους χρυσαυγίτικους πυρήνες, για να συλληφθούν και να παραπεμφθούν οι δολοφόνοι της γνωστής φασιστικής συμμορίας της Γκορυτσά Ασπροπύργου. Στην Διεθνή Συνάντηση και στην Πανελλαδική Συνέλευση στις 14-15 Οκτώβρη στην Αθήνα στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρούφ,  θα παρθούν πρωτοβουλίες για να μπει τέλος στις δολοφονικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο και να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί» καταλήγει η ΚΕΕΡΦΑ.

Απόλυτη σιωπή από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ η ΕΛ.ΑΣ. αν και γνωρίζει τη συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση με την οποία να προσδιορίζεται ο χρόνος που έγινε η επιδρομή των χρυσαυγιτών ούτε και λεπτομέρειες σχετικά με την βάρβαρη επίθεση. Ακόμη χειρότερα η αστυνομία δεν ξεκαθαρίζει εάν παρενέβη ή αν έχει συλλάβει άτομα της πενταμελούς ομάδας ή αν γνωρίζει ποια ήταν τα άτομα αυτά.

Google+ Linkedin