Μαρία Κάλλας: Ένα υπέροχο γκράφιτι ύψους 5,5 μέτρων στην Πάτρα

Η Ελληνίδα ντίβα της όπερας μας κοιτά στα μάτια…

Ένα νέο γκράφιτι ολοκλήρωσε ο εικαστικός καλλιτέχνης Κλεομένης Κωστόπουλος (KLE) με θέμα την Μαρία Κάλλας.

Η τοιχογραφία- δημιουργία του ζωγράφου Κλεομένη Κωστόπουλου έχει ύψος 5,5 μέτρα και ζωντανεύει με συγκινητικό τρόπο και αισθητική πληρότητα τη μορφή της Μαρίας Κάλλας. Βρίσκεται στην Πάτρα στο εσωτερικό ενός νέου υπό διαμόρφωση χώρου που έχει σχέση με το κόσμημα (δημιουργία, εκμάθηση, εκθέσεις).

Δείτε  (ΕΔΩ) το σχετικό video της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Κλεομένη Κωστόπουλου.

Η Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου -αυτό ήταν το πραγματικό όνομα της Κάλλας- γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1923 στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης όπου βρέθηκαν οι γονείς της σαν μετανάστες από την Ελλάδα.

Η ζωή της  υπήρξε ασύγκριτη, μοναδική και ανεπανάληπτη σαν κι αυτή την ίδια. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχουν ταυτίσει το όνομά της με την όπερα και το λυρικό θέατρο, ενώ ρόλοι όπως αυτός της Μήδεια για παράδειγμα, είναι δύσκολο να γίνουν πλέον αποδεκτοί με διαφορετική ερμηνεία. Η εικόνα της Μαρία Κάλλας ενσαρκώνει την “απόλυτη Ντίβα” – και κατ’ αυτό τον τρόπο η μορφή της θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στις καλύτερες σελίδες της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.

Μέσα από τις συνεντεύξεις και τις βιογραφίες της, αποκαλύπτεται η ανθρώπινη ευαίσθητη πλευρά της Μαρία Κάλλας, της γυναίκας που αγαπήθηκε, θαυμάστηκε και αποθεώθηκε…

Μαρία Κάλλας προτομή από Σίσσυ Πιάνα

Η ίδια η Μαρία Κάλλας εκμυστηρεύεται στην τελευταία της συνέντευξη: “Ξέρεις, είναι πολύ παράξενο συναίσθημα να είμαι ζωντανός μύθος, ενώ βρίσκομαι ακόμη στη γη. Ίσως θα ήταν καλύτερο αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θαυμάζουν τη φωνή μου, αποφάσιζαν να με θεωρούν αθάνατη μετά το θάνατό μου. Αν γινόταν αυτό θα καθόμουν πάνω σε κάποιο σύννεφο, θα κοίταζα κάτω και θα απολάμβανα το θέαμα αντί να κάθομαι και να ανησυχώ αν θα καταφέρω να βγάλω τις ψηλές μου νότες”.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 η Μαρία-Άννα-Καικιλία-Σοφία Καλογεροπούλου έφυγε για πάντα. Η Μαρία Κάλλας, είναι όμως πάντα εδώ…

Google+ Linkedin