Με ονομαστική ψηφοφορία οι δήμαρχοι παρέδωσαν την υπόθεση με τα σκουπίδια στη διαχειριστική ευθύνη του Τατούλη !

Με ονομαστική ψηφοφορία ,22 υπέρ, έναντι 17 κατά (υπήρξαν και 3 απουσίες) και καταγραφή των ονομάτων που ψήφισαν (κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Άργους) η γενική συνέλευση του ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου αποδέχθηκε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ αυτής και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων, που περιλαμβάνονται στον αμφιλεγόμενο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου.

Αυτό σημαίνει, ότι,ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, εξουσιοδοτεί την Περιφέρεια, να προχωρήσει στην προώθηση του ΣΔΙΤ  και στην υπογραφή του έργου με τον ανάδοχο (ΤΕΡΝΑ).

Κατά της απόφασης  του ΦΟΣΔΑ τάχθηκε ο πρόεδρος της  ΠΕΔ Πελοποννήσου  και δήμαρχος Αργους Δημήτρης Καμπόσος και οι δήμαρχοι  των πρωτευουσών της Πελοποννήσου,όπως ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός,ο δήμαρχος Τρίπολης  Δημήτρης Παυλής και ο δήμαρχος  Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης.

Οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων ,που αντικειμενικά εκπροσωπούν  την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών,επέμειναν στις θέσεις τους,δηλαδή στην αποκεντρωμένη-δημοτική-διαδημοτική διαχείριση των σκουπιδιών, υπογραμμίζοντας  ότι θα διεκδικήσουν νομικά το δίκιο τους. 

Μάλιστα, ο κ. Πνευματικός (δήμαρχος Κορινθίων), μη θέλοντας να νομιμοποιήσει με την παρουσία του την διαδικασία της ψηφοφορίας, αποχώρησε απ’ την αίθουσα.

Όσον αφορά το θέμα της εκλογής νέου προέδρου στην Εκτελεστική Επιτροπή του Φορέα (έχει παραιτηθεί εδώ και ημέρες ο πρόεδρος Γρυπιώτης), η εκκρεμότητα αυτή, πρόκειται να λυθεί σε νέο συμβούλιο αφού υπήρξε αναβολή.


Google+ Linkedin