Απέσυραν τη ρύθμιση για βλαπτική μεταβολή στη σύμβαση εργασίας

Οι τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση των άνεργων απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση.

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διαβεβαίωνε ότι οι δανειστές δεν έχουν καμία αντίρρηση για το εργασιακό νομοσχέδιο. Σήμερα, επειδή ακριβώς δεν έχουν . καμία διαφωνία, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου… απέσυρε τη ρύθμιση – άρθρο 45, που καθόριζε ως «βλαπτική» για τον εργαζόμενο «οποιαδήποτε ουσιαστική μεταβολή επέλθει στη σύμβαση εργασίας από απόφαση του εργοδότη». Η δικαιολογία; Αφού πρώτα έκανε λόγο για «προσωρινή απόσυρση», είπε πως έπρεπε να γίνει, διότι δεν οριζόταν σαφώς στην διάταξη τι θεωρείται «ουσιώδης μεταβολή».

Οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν… καταπίνουν τη δικαιολογία της υπουργού Εργασίας, καθώς γνωρίζουν καλά ότι ο εργασιακός μεσαίωνας στη χώρα έχει και την υπογραφή τη δική της, όπως επίσης και της κυβέρνησης. Ξέρουν ότι κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και κόμματα του μνημονιακού τόξου από τη μια ρίχνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για τις περικοπές, τους μισθούς πείνας, την ισοπέδωση κάθε δικαιώματος εργαζομένου, την ώρα που υπηρετούν τις μνημονιακές πολιτικές κατά γράμμα, και ετοιμάζονται να υλοποιήσουν «μεταρρυθμίσεις» και στο συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να βάλουν «αναχώματα» στους αγώνες και στο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας υπερψηφίστηκε, τελικά, από την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ. «Όχι» ψήφισαν ΝΔ και Χρυσή Αυγή. «Παρών» ψήφισαν ΚΚΕ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι.

Google+ Linkedin