Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Ρυτό

Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στο Ρυτό Κορινθίας και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, σε αντίθεση με χθες που κινδύνεψε προς στιγμήν ο οικισμός Άνω Αλμυρή, αλλά η βροχή βοήθησε την Πυροσβεστική και περιόρισε το πύρινο μέτωπο.

Μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από δύο καναντέρ, τα οποία δεν μπόρεσαν να επέμβουν νωρίτερα λόγω της χαμηλής ορατότητας που είχαν, αφού στην περιοχή υπήρχε χαμηλή νέφωση που δημιουργήθηκε από το συνδυασμό υγρασίας και καπνών της φωτιάς, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο έδαφος, τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζουν 70 πυροσβέστες με 33 οχήματα και 60 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης είχε δηλώσει ότι η πυρκαγιά ήταν μεγάλη και έκαιγε σε δασώδη δύσβατη περιοχή κοντά στην Άνω Αλμυρή. Η φωτιά πλησίασε τα σπίτια του οικισμού αλλά αντιμετωπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, όπως ο ίδιος δήλωσε, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους κατασκήνωση με 550 παιδιά στην περιοχή του Σοφικού τα οποία είναι ασφαλή και έχουν μεταφερθεί σε σχολεία μακριά από την περιοχή της πυρκαγιάς.

Παράλληλα ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός ανέφερε ότι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και απέκτησε μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων, ωστόσο «η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων -και ιδιαιτέρως των εναέριων μέσων- ήταν άμεση και έχει συμβάλει στον περιορισμό της αρχικής έντασης της πυρκαγιάς. Παράλληλα συμβάλλουν και οι καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή έχει ξεκινήσει να βρέχει”.

Αναφορικά με την εκκένωση της κατασκήνωσης ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα παιδιά έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται ασφαλή στο Γυμνάσιο Σοφικού.

Google+ Linkedin