Με αύρα Μπαρτσελόνα η καλλιτεχνική συνύπαρξη «ελεύθερων» και φυλακισμένων στον Κορυδαλλό !

Η μουσική του Καταλανού  τραγουδοποιού Ζόσεπ Τέρο (Josep Tero) και τα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη αντήχησαν την Δευτέρα 12 Ιούνη,το απόγευμα, στους τοίχους των φυλακών Κορυδαλλού. 

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών της Προοδευτικής Νεολαίας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των 90 χρόνων της.Ήταν η δεύτερη καλλιτεχνική συνύπαρξη των «ελεύθερων» και των φυλακισμένων, μετά την έκθεση ζωγραφικής με θέμα το ποδόσφαιρο. 

Ο φιλέλληνας Καταλανός τραγουδοποιός έδωσε μια άλλη νότα στη σκληρή πραγματικότητα των έγκλειστων, ενώ ήδη έχει τραγουδήσει στις γυναικείες φυλακές της Βαρκελόνης. Μαζί του και ο πανεπιστημιακός καθηγητής φιλολογίας Εουσέμπι Αγιένσα (Eusebi Ayensa), ο οποίος έχει μεταφράσει στα καταλανικά τα ποιήματα του «Μεγάλου Αλεξανδρινού» Κ.Καβάφη. Ο Eusebi Ayensa διετέλεσε αρκετά χρόνια διευθυντής του πολιτιστικού ιδρύματος «Θερβάντες» στην Ελλάδα και βραβεύτηκε από την ακαδημία Αθηνών για το συγγραφικό του έργο.

Ο Josep Tero έχει μουσικούς δεσμούς με την Ελλάδα και στηρίζει τη συμβολή του ελληνισμού στις άρρηκτες σχέσεις αθλητισμού και πολιτισμού,αλλά και το ρόλο της Μπαρτσελόνα στην έκφραση της ανυπομονησίας του καταλανικού λαού για ελευθερία,ενώ θεωρεί κήρυκα της καταλανικής “επανάστασης”, τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Google+ Linkedin