Δήμος Σικυωνίων : Πολιτιστικές επιχορηγήσεις…σαν παραμύθι !

Στο ίδιο έργο θεατές και στη φετινή κατανομή των επιχορηγήσεων στους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους  από τον Δήμο Σικυωνίων.Τα χοντρά μπικικίνια δόθηκαν στη γνωστή “παρέα των κολλητών” και στους άλλους τα πεντακοσάρικα της παρηγοριάς…

Βεβαίως (πιθανόν για «ξεκάρφωμα») δόθηκαν και 2000 € στο Λύκειο Ελληνίδων Κιάτου,μιας και ο συγκεκριμένος σύλλογος κατά γενική ομολογία αποτελεί την πλέον σοβαρή  προσπάθεια πολιτιστικής παραγωγής, στο Κιάτο.

Προεισαγωγικά να πούμε ότι είναι κοινό μυστικό το φαινόμενο ,πολλοί ασχολούμενοι με την τοπική διοίκηση να χρησιμοποιούν τους εκάστοτε συλλόγους ως εφαλτήριο για μελλοντικές πολιτικές εκτινάξεις και άλματα, δημιουργώντας πελατειακές σχέσεις.Αυτό δεν θα ήταν και ιδιαίτερα κακό, ή έστω θα ήταν ανεκτό και λογικό, στο βαθμό που και οι  σύλλογοι κρατούσαν τα προσχήματα και δεν χρησιμοποιούσαν θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους για την περαιτέρω επίτευξη των ιδιοτελών σκοπών τους…

 * Περισσότερα όμως για αυτό το θέμα θα πούμε την επόμενη εβδομάδα ,σχολιάζοντας το παρασκήνιο του  “Kiato Balkan Festival”

Στο διά ταύτα ,λοιπόν η παρέα του “Σαν παραμύθι” με 3.500 € πήρε την μερίδα του λέοντος από την «πίτα» των επιχορηγήσεων,μετά από πρόταση του  προέδρου της “ΜΗΚΩΝΗ” ,Δημήτρη Ζάρκου. 

Επί της προτάσεως Ζάρκου η  μόνη αρνητική ψήφος – κατ’εμάς ψήφος αξιοπρέπειας – ήταν του δημοτικού συμβούλου Κώστα Σαρχάνη .

Όλοι οι υπόλοιποι ,ακόμα και ο επικεφαλής της  Λαϊκής Συσπείρωσης ,στήριξαν την πρόταση του κ. Ζάρκου  ! 

Βεβαίως ο πολιτικά σκεπτόμενος (;)  Βασίλης Νανόπουλος μπορεί να μπερδεύτηκε, επειδή είναι και μέλος του Δ.Σ. της  “ΜΗΚΩΝΗ” –  Ενδεχομένως να θεώρησε ότι θα είναι εκτός κομματικής γραμμής αν δεν σεβαστεί τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό στις αποφάσεις του Μήτσου !

Όπως και να’χει ,όμως ο κ. Νανόπουλος υπογράμμισε ότι στηρίζει την πρόταση της  «ΜΗΚΩΝΗ» γιατί το  “Σαν παραμύθι” είναι ένας καθωσπρέπει “Σύλλογος Πολιτισμού” και δεν είναι  τίποτα επιτήδειοι ιδιώτες… που σχετίζονται με κινδύνους μετατροπής των πολιτιστικών αγαθών σε αμιγώς εμπορευματοποιημένα προϊόντα και μετάλλαξης των κοινωνικών δομών σε επιχειρήσεις ειδικού σκοπού…

                          Κούνια που σε κούναγε…Βασίλη !

Με μια απλή ανάγνωση στο site του “συλλόγου” μπορεί και να διαπιστώσεις ότι το  Σαν παραμύθι” αυτοσυστήνεται ως μια  παρέα ανθρώπων που αγαπάει να αναζητά, να σκαρώνει, να ξετρυπώνει και να μοιράζεται …συλλογικά λέμε εμείς…τους παράδες των δημοτών του Δήμου Σικυωνίων !

Και επειδή εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους…είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η παρέα ,επί ημερών Ζάρκου, αναζήτησε τζάμπα “μαγαζί” και το βρήκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου ,όπου δίκην ιεραποστόλων διατείνεται ότι εκπολιτίζει (υποδεέστερους πολιτιστικά συμπολίτες μας 😉 έναντι αμοιβής που κυμαίνεται από 15 – 25 ευρώ το μήνα.

Είμαστε επίσης πεπεισμένοι ότι αυτή η παρέα ,με τις πλάτες του Σταματόπουλου και ντανταϊστική προσέγγιση κατάφερε να συγκροτήσει ένα στοχευμένο κοινό γηπεδικού χαρακτήρα… για να σκαρώνει κερδοσκοπικές  παραστάσεις (με εισιτήριο) ή ανούσιες εκδηλώσεις που τον μόνο που ωφελούν είναι τον δικό της πάροχο υποστηρικτικών υπηρεσιών (ήχο – φως  κλπ) 

Και μιας και ο λόγος για την “ΜΗΚΩΝΗ” ,αν κάποιος ρίξει μια πρόχειρη ματιά στο Διαύγεια θα δει ότι για τις  28-05-2017,την ημέρα δηλαδή που εξελισσόταν ένα σημαντικό φεστιβάλ στο Κιάτο,ο φορέας πολιτισμού του Δήμου,διασπαστικά διέθετε το ποσό των  2.160,00 €  για την διοργάνωση μιας άλλης μουσικής εκδήλωσης,στα πλαίσια λέει…του «Μουσικου Μάη»,στο Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου !

Κοντολογίς «Ζήσε Μάη μου να φας… “πολιτισμό” στο Κιάτο !»

Δεν γνωρίζουμε αν τελικά έγινε αυτή η εκδήλωση… γνωρίζουμε όμως ότι στην πιάτσα της μουσικής αυτά τα ποσά – για τέτοιες εκδηλώσεις …φαντάζουν σαν …παραμύθι !

Κλείνοντας αυτή την ανάρτηση να πούμε ότι πέρσι,την ίδια εποχή, είχαμε γράψει (ΕΔΩ) ότι “ο δήμαρχος έχει την πολιτική υποχρέωση, εκ του αξιώματός του, να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις,ώστε ο πολιτισμός στο Κιάτο να μην φαντάζει σαν …παραμύθι” . Δυστυχώς όμως, εκ του αποτελέσματος ,διαπιστώνουμε ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον δήμαρχο και τους παρατρεχάμενους του,που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους πολιτιστικούς συλλόγους ως εν δυνάμει δεξαμενές ψήφων και τίποτα παραπάνω…

Google+ Linkedin