Με τους The Final Act ρίχνει αυλαία το kiato Balkan Festival

Με αφορμή την συμμετοχή των The Final Act στο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ “kiato Balkan Festival” βρεθήκαμε με την drummer της μπάντας ,Αθηνά Τσαρμπού,λίγο πριν το ελπιδοφόρο συγκρότημα της ελληνόφωνης ροκ σκηνής ρίξει την αυλαία της άκρως πετυχημένης διοργάνωσης του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου.

Οι  The Final Act, είναι ένα από τα πολλά συγκροτήματα της ελληνικής περιφέρειας, που γράφουν μουσική και προσπαθούν να σταθούν στο καλλιτεχνικό χώρο,  δίχως άκρες, γνωριμίες και προσβάσεις στα μεγάλα ραδιόφωνα, που έτσι και αλλιώς παίζουν μόνο playlist. Zουν και εργάζονται στην Κόρινθο. Η μουσική δεν είναι τρόπος επιβίωσης, αλλά ζωής. Στην πατρίδα του σοφού Περίανδρου, γεμίζουν κάθε μουσική σκηνή ή συναυλιακό χώρο, ενώ πια κάνουν εμφανίσεις και σε μουσικές σκηνές της Αθήνας,της Θεσσαλονίκης…. 

Στη συνέντευξη που ακολουθεί μιλήσαμε με την Αθηνά  για την πορεία του συγκροτήματος,αλλά και γενικότερα για το rock ως ιδεολογία…

ΕΡ:Αθηνά,το όνομα  πώς προέκυψε; Έχετε επιρροές από κάποιο ελληνικό ή ξένο συγκρότημα ή καλλιτέχνη;

Α.ΤΣ. : Το όνομα προσδιορίζει αυτό ακριβώς που λέει… Όταν ξαναβρεθήκαμε με τον Πάνο (Περιβολάρη) μετά από αρκετά χρόνια παίζοντας ο καθένας πριν σε διαφορετικά γκρουπ είπαμε ότι αυτή τη φορά αυτό το γκρουπ θα είναι η τελευταία μας πράξη. Κι έτσι καταλήξαμε σε αυτό το όνομα.

ΕΡ:Συγκροτήματα υπάρχουν πολλά. Τι είναι αυτό που έχετε εσείς και δεν το έχουν οι άλλοι;Μπορούμε να προσδιορίσουμε αυτό το «διαφορετικό»; 

Α.ΤΣ. : Προσπαθούμε στα τραγούδια που παίζουμε είτε δικά μας είτε διασκευές  ο καθένας να βάλει τις δικές του επιρροές , γιατί γενικά σαν γκρουπ έχουμε μεταξύ μας διαφορετικά ακούσματα… Οπότε το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον!

Για αυτό εξάλλου και τις διασκευές μας τις λέμε «πειραγμένες»!

ΕΡ:Ποια η ανταπόκριση από τον κόσμο; Σας παρακολουθώ ότι το παλεύετε και πλέον κάνετε εμφανίσεις στην Αθήνα,πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη… Πως βλέπετε το θέμα «lives» στην Ελλάδα της κρίσης ;

Α.ΤΣ. : Το μόνο σίγουρο που μπορούμε να πούμε είναι ότι παρόλο που διανύουμε όλοι μας δύσκολες μέρες , ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει και μας έχει δείξει την αγάπη του από την πρώτη στιγμή. Το πιο ζωντανό παράδειγμα είναι ότι γεμίζουν λεωφορείο από την Κόρινθο και μας ακολουθούν σε όλα μας τα live εκτός νομού !!!

ΕΡ: Γιατί ελληνικός στίχος και όχι αγγλικός; 

Α.ΤΣ. : Με τον ελληνικό στίχο νιώθουμε ότι μπορούμε να εκφραστούμε καλύτερα και να επικοινωνήσουμε με τον ακροατή πιο άμεσα.

Κι εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υπέροχη συνεργάτιδά μας Θάλεια Αντουλινάκη για τους στίχους που μας έχει δώσει σε κομμάτια του άλμπουμ «Διαδρομή» αλλά και στα καινούρια που ετοιμάζουμε.

ΕΡ:Όπως λέει και ένα παλιό τραγούδι του  Μάνου Λοΐζου το rock είναι  πολύ πολιτικό…καθότι είναι δομημένο πάνω στα στοιχεία της αμφισβήτησης, της επανάστασης, της ρήξης. Εσείς πιστεύεται ότι στην Ελλάδα της κρίσης η rock μουσική μπορεί να εμπνεύσει, να εκφράσει, να ξεσηκώσει, να κινητοποιήσει, να ενώσει;

Α.ΤΣ. : Η rock δεν είναι μόνο μουσική , είναι και τρόπος ζωής. Εμείς θέλουμε τα τραγούδια μας να ξεσηκώσουν ,να εμπνεύσουν , γιατί όχι και να κινητοποιήσουν. Όταν οι στίχοι έχουν κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα θέλεις να ευαισθητοποιήσεις, να δημιουργήσεις ερεθίσματα.

ΕΡ:Τα τελευταία λόγια δικά σας… τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στον κόσμο;

Α.ΤΣ. : Καταρχήν ευχαριστούμε τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου για την πρόσκληση να παίξουμε στο 1ο Balkan Festival το οποίο ευχόμαστε να γίνει θεσμός αλλά και για το βήμα που μας δίνετε να επικοινωνήσουμε με το κοινό μέσω του Καvos News.

Αυτό που θέλουμε να πούμε στον κόσμο είναι να μη σταματά να ονειρεύεται  και να αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον!

Η συνέντευξη δόθηκε στον Γρηγόρη Δημόπουλο για το kavos news.gr.

 

Google+ Linkedin