Διπλή επίθεση στην «καρδιά» του Λονδίνου

Διπλή επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στην γέφυρα το Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο.

Δείτε το video του δημοσιογράφου Patrick Daly από τη στιγμή της επίθεσης στο κοινοβούλιο

Τα γεγονότα άρχισαν στη γέφυρα του Ουέστμινστερ,όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς και κατόπιν ένας άνδρας μαχαίρωσε τον αστυνομικό, ο οποίος έχασε τη ζωή του, στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Εν συνεχεία, και ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Η φωτογραφία του δράστη που «χτύπησε» στην καρδιά του Λονδίνου

Σε πέντε ανέρχονται οι νεκροί , μεταξύ των οποίων και ο δράστης, ενώ περίπου 40 άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου. Μεταξύ των τραυματιών, είναι και μία γυναίκα η οποία έπεσε στον ποταμό Τάμεση από τη γέφυρα του Ουέστμινστερ, την ώρα της επίθεσης. Οι βρετανικές αρχές δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση μέχρι «αποδείξεως του εναντίου». Παράλληλα κάνουν έκκληση στα Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με τις σοκαριστικές εικόνες που μεταδίδουν από τους τραυματίες.

Μέι: Αρρωστημένη τρομοκρατική επίθεση

Για αρρωστημένη και άθλια τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ενώ τόνισε ότι οι φωνές του μίσους θα ηττηθούν, προσθέτοντας πως κάθε προσπάθεια να νικηθούν οι βρετανικές αξίες, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Σε δήλωσή της έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ, μετά από συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων, η κ. Μέι επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της διπλής επίθεσης στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, ήταν ένας. «Η τοποθεσία αυτής της επίθεσης δεν ήταν τυχαία», τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «ο τρομοκράτης επέλεξε να χτυπήσει στην καρδιά της πρωτεύουσας μας, όπου άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων, των θρησκειών και των πολιτισμών έρχονται για να γιορτάσουν τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης». «Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει κανονικά και οι Λονδρέζοι θα συνεχίσουν τις ζωές τους… Θα περπατήσουν σε αυτούς τους δρόμους, θα ζήσουν τη ζωή τους, χωρίς να υποκύπτουν στον τρόμο και δίχως να επιτρέπουν στις φωνές του μίσους και του κακού να μας χωρίζουν», είπε η κ. Μέι.

Την αλληλεγγύη του  προς στον βρετανικό λαό  εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα  έγραψε στο twitter: «Εκφράζουμε ακόμα, την αλληλεγγύη μας στον Βρετανικό λαό, για την τυφλή επίθεση σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου.»

Google+ Linkedin