«Φωνές της Ελευθερίας» : Παιδιά προσφύγων σμίγουν τις φωνές τους με την Μπάρμπαρα Χέντρικς !

Δεν ξέρουν να διαβάζουν νότες, δεν παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, δεν πήγαν ποτέ τους σε ωδείο, καθώς γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε εμπόλεμες χώρες και όμως τραγουδούν εκπληκτικά.

Είκοσι προσφυγόπουλα ηλικίας 7-16 χρόνων, από τη Συρία και το Ιράκ, έφτιαξαν το γκρουπ «Φωνές της Ελευθερίας» και συμμετέχουν με αυτό στο 7ο Φεστιβάλ Παιδικών-Νεανικών Χορωδιών, που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Θεματικός άξονας του εν λόγω φεστιβάλ είναι η ελευθερία (freedom).

Το φωνητικό σύνολο «Φωνές της Ελευθερίας» θα βρεθεί στη σκηνή του Μεγάρου στις 9 Απριλίου και τα παιδιά θα τραγουδήσουν μαζί με την πασίγνωστη Αφροαμερικανή σοπράνο Μπάρμπαρα Χέντρικς, που είναι και ισόβια πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Η ντίβα της όπερας επισκέφθηκε το περασμένο καλοκαίρι το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στα Διαβατά, όπου συνάντησε πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές και τραγούδησε για τα παιδιά.

«Η συμμετοχή των μικρών προσφυγόπουλων στο Φεστιβάλ Χορωδιών, τον σημαντικό αυτό θεσμό του Μεγάρου, αποτελεί γι’ αυτά μια σπουδαία ευκαιρία έκφρασης και δημιουργίας, μια μοναδική εμπειρία ζωής, που επιτρέπει μιαν ανάσα κανονικότητας στη μεγάλη ανατροπή της καθημερινότητάς του», αναφέρει η Ιωάννα Ναούμ, γενική γραμματέας του ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Google+ Linkedin