Europa League : Ραντεβού στην Άγκυρα έδωσε ο Ολυμπιακός

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ολυμπιακός και Οσμάνλισπορ στο χθεσινοβραδινό ματς,που έγινε για τη φάση των «32» του Europa League, τους οποίους θα λύσουν την επόμενη εβδομάδα στην Άγκυρα…
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχοντας την κατοχή, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σημαντικά την εστία των Τούρκων. Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο, παρά το γεγονός πως έβγαλαν ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και είχαν διάθεση, δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι τις περισσότερες φορές ήταν όλοι πίσω από την μπάλα. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μπρούνο Βιάνα αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για κλωτσιά του στον Προχάτσκα.
Εκνευρισμός για διαιτησία
Έντονα ήταν τα παράπονα των ανθρώπων των Ολυμπιακου για την διαιτησια του Ρουντί Μπουκέ,ενω δεν ελειψαν και οι αιχμές αναφορικά με την αντιμετώπιση που τυγχάνει ο Ολυμπιακός στα ευρωπαϊκά ματς και είναι… αποτέλεσμα από την «φασαρία» που γίνεται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.
Η φάση που σηκώνει την μεγαλύτερη συζήτηση για τους Πειραιώτες είναι αυτή του Αλί Σισοκό στο 86ο λεπτό, στην οποία, ο Γάλλος άσος ανετράπη από τον Λουίζ Κάρλος εντός της περιοχής της Οσμάνλισπορ. Μπορεί ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων να μην είχε πρόθεση να ανακόψει αντικανονικά τον δυναμικό αμυντικό, ωστόσο, όπως φαίνεται ξεκάθαρα υπάρχει ανατροπή, άρα και πέναλτι, αντί για το επιθετικό φάουλ που υπέδειξε ο Ρουντί Μπουκέ.

Τα αποτελέσματα  στους πρώτους αγώνες της φάσης των «32» του Europa League:

Ολυμπιακός-Οσμανλίσπορ (Τουρκία) 0-0
ΠΑΟΚ-Σάλκε (Γερμανία) 0-3
Κράσνονταρ (Ρωσία) – Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 1-0
Άλκμααρ (Ολλανδία) – Λιόν (Γαλλία) 1-4
Γάνδη (Βέλγιο) – Τότεναμ (Αγγλία) 1-0
Γκλάντμπαχ (Γερμανία) – Φιορεντίνα (Ιταλία) 0-1
Θέλτα Βίγκο (Ισπανία) – Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 0-1
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) – Κοπεγχάγη (Δανία) 1-2
Άστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία) – Γκενκ (Βέλγιο) 2-2
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 3-2
Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) – Μπεσίκτας (Τουρκία) 1-3
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) – Ρόμα (Ιταλία) 0-4
Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) – Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 3-0
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) – Άγιαξ (Ολλανδία) 0-0
Άντερλεχτ (Βέλγιο) – Ζενίτ (Ρωσία) 2-0

Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 23 Φλεβάρη.
Google+ Linkedin