Αν εξαιρέσουμε την δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων – Πανελλήνιο και πολύπλευρο το κύμα συμπαράστασης στη χθεσινή δίκη του δημάρχου Πατρέων !

Αν εξαιρέσουμε την δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων (δείτε ΕΔΩ) – Πανελλήνιο και πολύπλευρο το κύμα συμπαράστασης στη χθεσινή δίκη του δημάρχου Πατρέων !

Το γύρο της Ελλάδας κάνει από το πρωί η χθεσινή δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη μετά από τη μήνυση της Χρυσής Αυγής. Τόσο το χρονικό της υπόθεσης, όσο για τα όσα συνέβησαν χθες το πρωί έξω και μέσα στα Δικαστήρια, φιλοξενείται σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά, έντυπα, τηλεόραση και ραδιόφωνα, όλης της χώρας.

Το κύμα συμπαράστασης του Πατραϊκού λαού και όχι μόνο… ήταν μεγάλο και πολύπλευρο. Η οδός Γούναρη από το πρωί παρέμεινε κλειστή έξω από τα δικαστήρια, λόγω του συγκεντρωμένου κόσμου, που μαζί με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους υποστήριζαν αγωνιστικά  τον δήμαρχο της πόλης,που διώκεται για την μη παραχώρηση χώρων και γενικότερη την μη διευκόλυνση δράσης της Χρυσής Αυγής, από τον Δήμο Πατρέων.

Η αρχή έγινε με τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων, που προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 8 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο και η οποία λίγο πριν τις 9 μετατράπηκε σε μια μαχητική πορεία,με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τους Δημάρχους Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο, Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκο και Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμο, τους Αντιδημάρχους, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους,που κατευθύνθηκε στα Δικαστήρια, όπου ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου.

Παρούσα στη συγκέντρωση ήταν και αντιπροσωπεία της Κ.Ε. του ΚΚΕ, που αποτελείτο από τον Βουλευτή Αχαΐας και μέλος της Κ.Ε., Νίκο Καραθανασόπουλο,τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος και την Τασία Τσατσούλη, μέλος της Κ.Ε.

Μάρτυρες υπεράσπισης του Δημάρχου Πατρέων,ήσαν οι Δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, Νίκος Παπάκος.

Ο Κώστας Πελετίδης προσερχόμενος  στα Δικαστήρια της Πάτρας δήλωσε,πριν την έναρξη της δίκης :

«Σήμερα δεν δικάζεται ο Δήμαρχος Πατρέων, αλλά το σύνολο του Πατραϊκού λαού, που δεν θέλει να έχουμε εγκληματικές, ναζιστικές οργανώσεις, των οποίων τις πράξεις έχει ζήσει η ανθρωπότητα. Έχουμε κι εμείς βιώσει τι θα πει ναζιστική οργάνωση, με τα Προσφυγικά και τα Καλάβρυτα. Ο κόσμος που βρίσκεται εδώ σήμερα συγκεντρωμένος, το κάνει γιατί θέλει να υπερασπιστεί τις ανθρώπινες αξίες, να χτυπήσει το ρατσισμό κι εκείνες οι απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της πόλης.»

Στο ερώτημα τι περιμένει από το Δικαστήριο, ο Δήμαρχος απάντησε:

«Το καθήκον του. Το οποίο είναι να σταθεί με τον Ελληνικό, τον Πατραϊκό λαό και να σταματήσει την πορεία αυτών που στάζουν δηλητήριο, διχάζουν και αμαυρώνουν με τα εγκλήματά τους, την ζωή του τόπου μας».

Η δίκη διακόπηκε το απόγευμα της Δευτέρας και θα συνεχιστεί, όπως αποφάσισε το Δικαστήριο, στις 23 Φλεβάρη. 

Μετά την χθεσινή ακροαματική διαδικασία ο Δήμαρχος Πατρέων, εξερχόμενος από τα Δικαστήρια, τόνισε ότι η δημοτική Αρχή θα «συνεχίσει τον αγώνα της για να μην περάσει η ιδεολογία και η προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής και το ρατσιστικό της δηλητήριο».

Επίσης με δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε:

«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Το θέμα είναι πολιτικό και αφορά την προάσπιση αυτής της πόλης, απέναντι στα ρατσιστικά μηνύματα. Η Πάτρα δεν θα γίνει ποτέ ένας χώρος που θα δράσουν αυτοί που θέλουν να μας διαχωρίσουν και να λένε ότι τα παιδιά είναι ξένα και δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία μας, γιατί δεν είναι δικά μας. Θα προασπίσουμε την πόλη μας από τα εγκλήματα τα οποία γίνονται με βάση τη ναζιστική ιδεολογία που έχει αυτό το μόρφωμα».

Μέχρι τη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας, το πλήθος παρέμενε συγκεντρωμένο φωνάζοντας συνθήματα έξω από τα Δικαστήρια και απαιτώντας να σταματήσει η δίωξή του, καθώς και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

Google+ Linkedin