Κορινθιακά Μπλόκα Αγροτών : Πάλης ξεκίνημα ή πάλι…μια από τα ίδια ;

Με την χθεσινή συγκέντρωση  των αγροτών στο κέντρο της Κορίνθου ξεκίνησαν ουσιαστικά οι αγροτικές κινητοποιήσεις και στην Κορινθία,με πρώτο μπλόκο αυτό που στήθηκε  στο γνωστό Mare West Mall (πρώην Σωληνουργεία Κορίνθου).
Ενδεχομένως να επιλέχθηκε το mall της Κορίνθου για λόγους συμβολισμού των φτωχομεσαίων αγροτών,ότι δηλαδή είναι αποφασισμένοι να παλέψουν κόντρα στους αγροτοκαπιταλιστές που λυμαίνονται το αγροτικό προϊόν,στον υπονομευτικό – διαλυτικό ρόλο των αγροτοπατέρων,στους στημένους «διάλογους» της κυβέρνησης,στη γραμμή του συμβιβασμού του «εικονικού» κινήματος – Μπορεί όμως να συμβαίνει και το αντίθετο,ότι δηλαδή θα έχουν οδηγούς της ελπίδας…αγροτοκαπιταλιστές που ξέρουν να στήνουν «διάλογους» με την  κυβέρνηση και μαζί με τους αγροτοπατέρες θα αναδεικνύουν τη γραμμή του συμβιβασμού,του «εικονικού» κινήματος,ως νέα μορφή “επαναστατικής ” πάλης !
Βεβαίως δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι το «εικονικό» κίνημα είναι ένας «ηγεμονικός μηχανισμός» που ενίοτε εξασφαλίζει την κυριαρχία και την παραμονή των αγροτοπατέρων στην τοπική διοίκηση…
Και για να μην παρεξηγηθούμε,προφανώς έχουν λόγους να κινητοποιηθούν οι αγρότες. Και αυτό το ξέρει καλύτερα απ’ όλους η ίδια η κυβέρνηση, που από πολύ νωρίς έχει ξεδιπλώσει την προπαγάνδα της,για να προλάβει – αποτρέψει τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Έτσι, είχαμε τη συζήτηση στη Βουλή, τις δηλώσεις Τσίπρα, τις περιοδείες Αποστόλου ανά την Ελλάδα,την ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε Κιάτο) κλπ, σε μια κεντρικά καθοδηγούμενη επιχείρηση υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής και αποπροσανατολισμού των αγροτών.
 
Η κυβέρνηση βέβαια «τη δουλειά της κάνει». Το ερώτημα είναι : το πραγματικό αγροτικό κίνημα (αν υπάρχει) τι κάνει για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής και την επιβίωση της φτωχομεσαίας αγροτιάς. ;
Google+ Linkedin