Οι εμβληματικές pub του Λονδίνου σε μια έκδοση γεμάτη μέθη και ιστορία

Σε ένα πολιτιστικό κληροδότημα της Γηραιάς Αλβιώνας, τις ιστορικές pub που έχουν ακούσει εξομολογήσεις, αποτίει φόρο τιμής μια έκδοση γεμάτη ιστορική μέθη.

Συμμαχώντας με τον εκδοτικό οίκο Prestel ο George Dailey μας ξεναγεί στις 22 πραγματικά ιστορικές pub του Λονδίνου με το βιβλίο του Great Pubs of London. Στην προσπάθεια του συνεργεί και η κόρη του Τσάρλι στο ρόλο του φωτογράφου.
Το BBC προδημοσίευσε (δείτε ΕΔΩ) μερικές από τις λήψεις που αποκαλύπτουν τη γοητεία των ιστορικών αυτών σημείων στην πόλη που διαθέτουν άδεια από κρατικό φορέα της Μεγάλης Βρετανίας, για να πουλάνε, εντός αυστηρά προκαθορισμένου ωραρίου, αλκοολούχα ποτά που καταναλώνονται επί τόπου.
Από το The Nags Head στην Belgravia με την εντυπωσιακή συλλογή στρατιωτικών ενθυμίων του ιδιοκτήτη, τα δεκάδες παιχνίδια, τα πόστερ, τις φωτογραφίες και τα arcade games στο The Blackfriar που χτίστηκε το 1875 και το εσωτερικό του αναπλάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, από τον γλύπτη Henry Poole, ο οποίος έδωσε σάρκα και οστά σε όραμά του της μεσαιωνικής Αγγλίας ή το The Prospect of Whitby του 1520 στο Wapping που ξεδιψάει τους περαστικούς στη βόρεια όχθη του Τάμεση αιώνες τώρα (ο Κάρολος Ντίκενς ήταν ένας από όλους) και το The Lamb and Flag του Covent Garden ο γύρος του Λονδίνου με οδηγό το βιβλίο του George Dailey θα μας μεθύσει με ιστορίες φτιαγμένες με λυκίσκο, βύνη και μαγιά.

Google+ Linkedin