Προκλητική η υπεράσπιση του Μπούκουρα προκάλεσε το ξέσπασμα της μάνας του Παύλου Φύσσα

Ανέβηκαν σήμερα οι τόνοι στη δίκη  της Χρυσής Αυγής,που βρίσκεται σε εξέλιξη,όταν η κ. Βάσω Πανταζή (συνήγορος του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Στάθη Μπούκουρα) σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους μάρτυρες μέσω της τακτικής της απειλής της ποινικής δίωξης σε βάρος τους…κατέθεσε αίτημα προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του μάρτυρα Θοδωρή Τηλιακού,για ψευδή κατάθεση ! 

Η συνήγορος του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή,θεωρώντας ότι κάνει τα …αυτονόητο, καταλόγισε στον εργαζόμενο στα ναυπηγεία Θοδωρή Τηλιακό, θύμα της επίθεσης που είχαν δεχθεί μέλη του ΠΑΜΕ από ομάδα χρυσαυγιτών, τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα, ότι ψευδώς απέδωσε στον εντολέας της την φράση «ευχαριστούμε τα παιδιά με τα μαύρα» και υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να αποστείλει τα επίμαχα αποσπάσματα από τα πρακτικά στον εισαγγελέα, ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδορκία σε βάρος του μάρτυρα,λέγοντας εκνευρισμένη πως σύμφωνα με το βούλευμα η φράση αυτή αποδίδεται στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο .

Το δικαστήριο δεν συζήτησε το αίτημα της πλευράς Μπούκουρα, το οποίο, όπως είπε η πρόεδρος, θα κριθεί σε άλλο χρόνο, ωστόσο λίγο αργότερα  ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος διευκρίνησε στην έδρα πού αναφέρεται η φράση “τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες”! Θεοδωρόπουλος: Επειδή ουσιαστικά υποβλήθηκε μήνυση στον πολιτικώς ενάγοντα για ψευδορκία δηλώνω ότι στη σελ. 61 του Βουλεύματος υπάρχει η δήλωση Ευσταθίου Μπούκουρα, για να διασκεδαστούν εντυπώσεις…
 Ο εκ των συνηγόρων του ΠΑΜΕ διευκρίνισε στο δικαστήριο πως ζήτησε τον λόγο καθώς «ουσιαστικά υπεβλήθη μήνυση για ψευδορκία στον πολιτικώς ενάγοντα».

Η πρόεδρος, ανακοινώνοντας τη διακοπή της συνεδρίασης, είπε στον συνήγορο πως όσα έχει να πει θα «τα πείτε στην ώρα τους, όταν κριθεί το αίτημα». 

Στο τέλος της διαδικασίας πάντως, ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος υπέδειξε στην πρόεδρο της έδρας το κομμάτι του βουλεύματος (εικονίζεται στη παρακάτω φωτογραφία) όπου αναφέρεται η σχετική δήλωση του Στ. Μπούκουρα: «Πρέπει ο κόσμος να μάθει ποια ειναι η Χρυσή Αυγή. Ποια είναι τα παιδιά με τα μαύρα μπλουζάκια».

Τότε, η συνήγορος του Μπούκουρα, γυρνώντας προς το μέρος του ΠΑΜΕ, φώναξε ειρωνικά ότι “με τον δικό μου εντολέα θα βρίσκετε τοίχο, δεν θα πάει αθώος στην φυλακή επειδή έτσι θέλετε εσείς. Δεν υπάρχει στο βούλευμα δήλωση του για τάγμα εφόδου και μαύρες μπλούζες”.
Στο σημείο εκείνο, μόλις άκουσε αυτή την ειρωνική φράση, η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, δεν άντεξε και ξέσπασε. Σε έξαλλη κατάσταση, απευθυνόμενη στη συνήγορο του πρώην  χρυσαυγίτη βουλευτή, ούρλιαξε: «δεν το ξέρεις το τάγμα εφόδου; Δεν το ξέρεις;».
Google+ Linkedin