Την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη η Nana Simopoulos φέρνει τις jazz Μουσικές του Κόσμου στην Κόρινθο!

Μια πραγματικά ιδιαίτερη πολυπολιτισμική μουσική παράσταση.διοργανώνει ο Δήμος Κορινθίων ,την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη,στην Κόρινθο.

Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια και συνθέτρια Nana Simopoulos, που κινείται στη σκηνή της world jazz , καταφθάνει στην Κόρινθο από τη Νέα Υόρκη για να εμφανιστεί με το κουαρτέτο της σε μία μοναδική στο είδος της συναυλία. 

Ο μουσικός πολιτισμός της Ινδίας, της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής, της Ασίας και φυσικά της Ελλάδας αποτελούν πηγή έμπνευσης της συλλέκτριας ήχων και αισθήσεων Nana Simopoulos. Η μυσταγωγία της μουσικής που δημιουργεί αιχμαλωτίζει το κοινό σαν βελούδινο δίχτυ με την ερμηνεία της.

Η μοναδικότητα της Nana πηγάζει από τον συνδυασμό ασυνήθιστων ήχων και υφών. Παίζει με ένα δικό της ξεχωριστό τρόπο ινδικό σιτάρ, jazz κιθάρα και μπουζούκι δημιουργώντας ηχητικές δονήσεις που είναι βαθιά μυστικιστικές και δίνουν την αίσθηση του νερού που ρέει…

Οι συναυλίες της είναι βιωματικού χαρακτήρα, σε αντίθεση με τον τυπικό ήχο ενός κουαρτέτου jazz. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των μουσικών είναι ένας συνεχής διάλογος που άλλες φορές εναρμονίζεται κι άλλες φορές οδηγεί σε ιδιαίτερους αυτοσχεδιασμούς.

Το καινούργιο της άλμπουμ «Skins» είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του ήχου της, με την συμμετοχή ελλήνων και ξένων μουσικών από διάφορα μέρη του κόσμου. Η jazz συμπλέκεται με τη world music, το μπουζούκι με το saramgi, τα κρουστά με τα πνευστά και αναδύεται ένα ενδιαφέρον χαρμάνι από μία εργάτρια της μουσικής που σέβεται αυτό που κάνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nana Simopoulos είναι καθηγήτρια Κινηματογραφικής Μουσικής (Professor of Music for Film) στο Τμήμα Κινηματογράφου της σχολής Εικαστικών Τεχνών της Νέας Υόρκης (School of Visual Arts).

Google+ Linkedin