Στα… «μανταλάκια» κρεμάει ο Δήμος Κορινθίων τις αναλήθειες του Κώστα Λέγγα

Από το Δήμο Κορινθίων αναφέρεται : “Μετά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το μείζον θέμα των σκουπιδιών ο Δήμος Κορινθίων είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει με καθημερινά δελτία τύπου τους Κορίνθιους πολίτες για τα τεκταινόμενα.

Ξεκινάμε δυστυχώς σήμερα με τις άστοχες δηλώσεις ενός αυτοδιοικητικού άνδρα, τον οποίο δημόσια έχουμε ευχαριστήσει στο παρελθόν για τη συνεισφορά του στην πόλη της Κορίνθου.

Μιλάμε για τον Κώστα Λέγγα – περιφερειακό σύμβουλο Κορινθίας και πρώην Δήμαρχο Στυμφαλίας, ο οποίος θέλοντας να δείξει καλή διαγωγή προς τον Περιφερειάρχη, ανέφερε σε δηλώσεις του απίστευτες αναλήθειες.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι δήμαρχοι ποτέ δεν θέλαμε να διαχειριστούμε τα απορρίμματα.

Δεν ξέρουμε αν εσείς δεν θέλατε να διαχειριστείτε τα σκουπίδια του Δήμου σας.

Πάντως , αν και το γνωρίζετε, σκοπίμως αποκρύψατε το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος δήμων ανατολικής Κορινθίας (δήμοι Κορινθίων, Λουτρακίου-Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, Σαρωνικού, Άσσου-Λεχαίου, Σολυγείας, Βόχας) τουλάχιστον από το 2007 επανειλημμένα κατέβαλε προσπάθειες να λύσει το θέμα , με υπόδειξη τεσσάρων θέσεων για κατασκευή ΧΥΤΑ (Λιβάδι Λίτσα εκ μέρους του Δήμου Κορινθίων, Άγιοι Θεόδωροι, Στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Τενέας, Γκά εκ μέρους του Δήμου Σαρωνικού).

Γνωρίζετε κύριε Λέγγα ότι ανατέθηκε από το Σύνδεσμο και εκπονήθηκε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ιεράρχησης των υποδειχθέντων θέσεων από τα Δημοτικά Συμβούλια και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, μελέτη η οποία και εγκρίθηκε.

Και βέβαια κύριε Λέγγα ουδέποτε υπήρξε σε νόμο, εγκύκλιο, ή οποιαδήποτε άλλη διάταξη η δυνατότητα για κατασκευή εργοστασίων εκ μέρους των Δήμων μέχρι το νόμο του Καλλικράτη το 2010.

Όπως επίσης ουδέποτε υπήρξε η δυνατότητα , όπως αναληθώς αναφέρατε για κάλυψη 100% των επενδύσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για το λόγο αυτό άλλωστε και δεν έγινε ούτε ένας ΧΥΤΑ σε όλη την Πελοπόννησο τουλάχιστον. Ο μόνος που έγινε ήταν του Ξυλοκάστρου, ο οποίος λειτούργησε πρόσφατα και κατασκευάστηκε από την Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Πελοποννήσου με δαπάνες της.

Και βέβαια και πριν την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής εκ μέρους μας το 2007 στο Δήμο Κορινθίων , ο αείμνηστος Δήμαρχος Θωμάς Θωμαϊδης είχε προχωρήσει τη διαδικασία δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή Σπαθοβούνι Τενέας, αλλά τελικά με ενέργειες της τέως Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κας Αβούρη ναυάγησε και αυτή η προσπάθεια.

Τέλος είναι ψευδές το λεχθέν εκ μέρους σας για το δεματοποιητή που ήλθε στην Κόρινθο και δεν τον βάλαμε .
Ουδέποτε αγοράσαμε δεματοποιητή, ουδέποτε μας έστειλε η Περιφέρεια δεματοποιητή.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν εννοείτε την επίδειξη του μηχανήματος από εταιρεία στο Πεδίον Βολής. Μην ψάχνετε να βρείτε λόγους να στηρίξετε το ΣΔΙΤ , προσδίδοντας μομφή στους πρώην συναδέλφους σου, για πράγματα τα οποία δεν είναι αληθή.

Τώρα όσον αφορά την ΤΕΔΚ που αναφέρατε γνωρίζετε ότι ποτέ η ΤΕΔΚ δεν είχε κανένα λόγο στο θέμα διαχείρισης απορριμμάτων.

Για ποιούς λόγους λοιπόν αγαπητέ κύριε Λέγγα λέτε τέτοιες αναλήθειες στους Κορίνθιους;

Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες με την παραποίηση των γεγονότων.

Πιστεύουμε ότι έχετε υποχρέωση να ανασκευάσετε τις ατυχείς δηλώσεις σας , τουλάχιστον όσον αφορά το Δήμο Κορινθίων, διότι ο Δήμος Κορινθίων πάντα ήθελε και θέλει τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά ουδέποτε μας δόθηκε η δυνατότητα με διάταξη νόμου να το πράξουμε, όπως και σήμερα δεν έχουμε τη δυνατότητα.
Ας ψηφίζατε υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορ/των στο Περιφερειακό Συμβούλιο να μας δώσετε τη δυνατότητα να σας αποδείξουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε να το πράξουμε, αλλά εσείς με την ψήφο σας μας καταδικάσατε κύριε Λέγγα.
Προς τι τώρα οι δηλώσεις σας;
Πάντως τους πολίτες της Κορίνθου δεν τους πείσατε με τα κροκοδείλια δάκρυα.

Αυτά για σήμερα.

Αύριο νεώτερα για τα μεγάλα ψέματα για τη μεσοσταθμική τιμή των 61,72 € ο τόνος, που ανέφερε ο κ. Περιφερειάρχης.

Και θα ακολουθήσουν και άλλα δελτία τύπου για τα τεκταινόμενα στο θέμα των απορριμμάτων.

Εκ του γραφείου τύπου “

Google+ Linkedin