Με ποσοστό «Τσαουσέσκου» επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας !

Με ποσοστό 92,39% επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  ο Αλέξης Τσίπρας.Από τους 2.758 συνέδρους που πήραν μέρος στις διαδικασίες, τον μοναδικό υποψήφιο για την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος, Αλέξη Τσίπρα ,ψήφισαν οι 2.548 σύνεδροι.

Βεβαίως οι διαδικασίες στο 2ο Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ήσαν δημοκρατικές…ασκήθηκε και “κριτική” ,από την ομάδα των «53+»  για την πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως για το άνοιγμα στους πρώην Πασόκους !

 Άσχετα αν αυτή η “κριτική” για τους συνέδρους ήταν ως μη γενόμενη…

Και οι 2.548 σύνεδροι που υπερψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα,το έκαναν με «ώριμη σκέψη» γιατί στο πρόσωπο του πρωθυπουργού αναγνώρισαν τον μεγάλο ηγέτη ,που κατόρθωσε σε χρόνο ντετέ  να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε «πρωτοπορία» του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και των μνημονιακών πολιτικών !

Μόλις 176 ήταν τα λευκά ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στην κάλπη και 34 τα άκυρα. 

Να θυμίσουμε ότι στο συνέδριο του 2013, όταν ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε το Αριστερό Ρεύμα,ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκλεγεί με ποσοστό 74,08% .

Από τότε όμως έχουν αλλάξει πολλά…

Το Αριστερό Ρεύμα αποχώρησε και ο επαναστάτης  «Τσέ-πρας» απαλλαγμένος από τα όποια «αριστερά» βαρίδια έχει πλήρως ασπαστεί την θεωρεία ενός Μεξικανό Ινδιάνου Μάγου που λέει ότι :ο άνθρωπος έχει δύο είδη συνείδησης,την δεξιά και την αριστερή.! 

Την πρώτη ο Μεξικανό Ινδιάνος Μάγος, δον Χουάν Μάτους,την περιέγραφε σαν την κανονική συνείδηση, απαραίτητη στην καθημερινή ζωή. Η δεύτερη, έλεγε, ήταν η μυστηριώδης πλευρά του ανθρώπου, η κατάσταση της συνείδησης που ήταν απαραίτητη για να λειτουργήσει κάποιος σαν μάγος και μάντης…

Έτσι εξηγείται και το γιατί ο Αλέξης χρησιμοποίησε την δεύτερη “αριστερή” του συνείδηση να συνεπάρει τα πλήθη σαν μάγος και μάντης….αλλά και το γιατί σε αυτό το 2ο Συνέδριο φόρεσε την κανονική του δεξιά συνείδηση,που ταιριάζει καλύτερα  στην καθημερινότητα ενός σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού !

Το κόλπο του “μάγου” Αλέξη είναι στημένο και στα μέτρα του …Από τη μια πλευρά ικανοποίηση των μνημονιακών απαιτήσεων για την κερδοφορία  του διεθνοποιημένου κεφαλαίου –  Από την άλλη πλευρά, φροντίδα για την λήψη μέτρων κοινωνικής προστασίας από τις καταστρεπτικές οικονομικές συνέπειες της κρίσης και των μνημονίων.

Το  2ο Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος τέλειωσε…όπως τέλειωσε και ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ και οι όποιες ελπίδες αριστερών πολιτών ακουμπούσαν στις “μαντείες” του “μάγου”  Τσίπρα. 

Καιρός λοιπόν να αναρωτηθούμε:τι ήταν τελικά ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ ; προς τι οι “μαντείες” του “μάγου”  Τσίπρα ;

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη…εμείς απλά, επειδή καμιά φορά και τα τραγούδια μιλάνε…θα δανειστούμε αυτό το τραγούδι  που έχει γράψει ο Κώστας Τριπολίτης και θα το αφιερώσουμε ως ένα “ρέκβιεμ” στη μνήμη του παλιού  ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Linkedin