Με διεθνείς ερευνητικές διακρίσεις συνδέει την περιφέρεια ο Άγγελος Παπαγγελόπουλος

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο βρέθηκε ,στις 3 Οκτωβρίου 2016, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ως επίσημος προσκαλεσμένος στην Παρουσίαση – Επίδειξη του οχήματος εξοικονόμησης ενέργειας του ΕΜΠ (Πυρφόρος ΙΙ) ,που με τα χρώματα της Μυθικής Πελοποννήσου συμμετείχε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό SHELL ECO MARATHON 2016,πού έγινε τον περασμένο Ιούλιο στο Λονδίνο,καταγράφοντας σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο κ.  Παπαγγελόπουλος ,που συνόδεψε την ελληνική αποστολή στο φετινό διαγωνισμό, αφού απεδέχθη τις θερμές ευχαριστίες της ηγεσίας του Ε.Μ.Π. και της σχολής των ηλεκτρολόγων,εξήρε την προσπάθεια και την αφοσίωση των παιδιών, τονίζοντας ότι η συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ε.Μ.Π. θα έχει συνέχεια… 

Η ερευνητική ομάδα «Προμηθέας», η οποία απαρτίζεται από εθελοντές φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΗΜΜΥ-ΕΜΠ),κατασκεύασε το ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα «Πυρφόρος ΙΙ» ,με το οποίο  συμμετείχε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Shell Eco-Marathon 2016,που φέτος διοργανώθηκε από  1-3 Ιουλίου στο Λονδίνο.

Κατά την φετινή συμμετοχή της στο διαγωνισμό η ομάδα «Προμηθέας» αγωνίσθηκε με επιτυχία και διάνυσε 286 km με μία κιλοβατώρα (kWh) ηλεκτρικής ενέργειας εξασφαλίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ στη νέα πίστα του Λονδίνου. Κατετάγη στη 16η θέση μεταξύ 50 ομάδων που συμμετείχαν στην κατηγορία Prototype Battery Elec

Απέσπασε, επίσης, το «Bραβείο Tεχνολογικής Kαινοτομίας» μεταξύ άνω των 200 συμμετεχόντων,όπως και το «Βραβείο Επικοινωνιακής Στρατηγικής» λόγω της δομημένης προσπάθειας που κατέβαλε για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα οικολογικής μετακίνησης και για την επιτυχημένη προσέλκυση χορηγών στο εγχείρημά της ακόμα και από χορηγούς εκτός συνόρων.

Google+ Linkedin