Ανείπωτη τραγωδία από τον σεισμό στην Ιταλία – Τουλάχιστον 159 νεκροί – Χωριά «εξαφανίστηκαν»

Με «παγωμάρα» παρακολουθεί την απίστευτη τραγωδία με τον φονικό σεισμό στην Ιταλία ολόκληρος ο πλανήτης.

Κάτοικοι της περιοχής σκεπάζονται με κουβέρτες ενώ ετοιμάζονται να περάσουν τη νύχτα στην ύπαιθρο.

Μετά την δόνηση 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η κεντρική Ιταλία είδε χωριά να «εξαφανίζονται» από τον ισχυρό σεισμό των 20 δευτερολέπτων.

Δείτε εικόνες από το Αματρίτσε πριν και μετά τον σεισμό


Ηδη οι νεκροί ανέρχονται σε 159, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας.

Την εκτίμηση ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι η δόνηση των 6,2 ρίχτερ είναι και η κύρια της σεισμικής ακολουθίας εξέφρασε ο σεισμολόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι η δόνηση ήταν αναμενόμενη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούσε κάποιος να την προβλέψει με ακρίβεια, καθώς προήλθε από το τελευταίο κομμάτι του ρήγματος κάτω από τα Απένινα Όρη που δεν είχε «σπάσει» κατά τους πέντε μεγάλους σεισμούς που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν. Για την ιταλική επικράτεια, είπε, πως πλέον υπάρχει κίνδυνος να ενεργοποιηθούν παρακείμενα ρήγματα, ωστόσο υπήρξε κατηγορηματικός, όσον αφορά στον ελληνικό χώρο, ο οποίος, όπως είπε δεν επηρεάζεται διότι δεν ανήκουμε στην ίδια «σεισμική γειτονιά».

Google+ Linkedin