Το ερχόμενο Σάββατο ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα 120 χρόνια λειτουργίας του Οδοντωτού

Ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο στο σιδηροδρομικό σταθμό των Καλαβρύτων οι εκδηλώσεις για τα 120 χρόνια από την λειτουργία του Οδοντωτού, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα, «μας ταξιδεύει, μας ενώνει, μας εμπνέει».

Η έναρξη των εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί να γίνει από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, και την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με την παρουσία των δημάρχων Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου και Καλαβρύτων Γιώργου Λαζουρά, καθώς και στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου, περιλαμβάνει επανεκκίνηση της μουσειακής ατμήλατης μηχανής, ομιλίες και παρουσιάσεις για την ιστορία των 120 χρόνων του Οδοντωτού.

Στις 8:00 το πρωί της Κυριακής, χιλιάδες πεζοπόροι αναμένεται να συμμετάσχουν στο 36ο πέρασμα από το φαράγγι του Βουραϊκού. Το πέρασμα συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ορειβασίας – Χιονοδρομίας – Αναρρίχησης Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιουνίου, έχουν ως βασικό στόχο να αναδείξουν την μοναδικότητα και την αξία τού Οδοντωτού, ως μέσο συγκοινωνίας, ως τουριστικό κεφάλαιο, αλλά και ως στοιχείο πολιτισμού. Κυρίαρχος στόχος των διοργανωτών είναι το πρόγραμμα που ξεκινά φέτος και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, να γίνει θεσμός κάθε Μάιο.

 

Google+ Linkedin