Έφυγε ο εμβληματικός «άρχοντας» της Pop μουσικής Prince

Πρώτο θέμα σε όλο τον πλανήτη, είναι η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Prince στα 57 του χρόνια.  O εμβηματικός καλλιτέχνης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σε προάστιο της Μινεσότα των ΗΠΑ.

Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ο θρυλικός εμβηματικός καλλιτέχνης, ο Prince Rogers Nelson πέθανε στην κατοικία του σήμερα το πρωί, σε ηλικία 57 ετών», αναφέρει η ανακοίνωση της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του καλλιτέχνη.Τα αίτια θανάτου του διάσημου τραγουδιστή παραμένουν άγνωστα.

Πέθανε ο μοναδικός άρχοντας της Pop, γράφουν οι NY Times, ενώ ο Independent έχει τίτλο την είδηση ότι βρέθηκε νεκρός στο στούντιο ηχογράφησης. Πρώτο θέμα είναι και στον Guardian, ενώ η telegraph αναφέρει στον τίτλο της πως πέθανε ο τραγουδιστής που «ξαναέγραψε τους κανόνες». Πρώτο θέμα και στην διαδικτυακή έκδοση της Bild με εκτεταμένη αναφορά σε όλη την καριέρα του τραγουδιστή. Κεντρικό θέμα είναι ο θάνατος του Πρινς και στην ιστοσελίδα της Monde.

Ο Prince Rogers Nelson γνωστότερος απλά ως Prince γεννήθηκε το 1958 στην Φιλαδέλφεια . Για τρεις δεκαετίες υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες στην αμερικάνικη ροκ σκηνή. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1978 με τίτλο For Yoυ, ενώ ευρύτερα γνωστός έγινε από τον δεύτερο δίσκο του με τίτλο Prince το 1979.
Έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Είχε κατακτήσει τα charts πολλές φορές με τραγούδια όπως το «Kiss», το «Purple Rain» και είχε κερδίσει 7 βραβεία Grammy αλλά και ένα βραβείο Όσκαρ Καλύτερο Πρωτότυπου Τραγουδιού το 1985 για το θρυλικό Purple Rain το soundtrack της ομώνυμης ταινίας όπου και έπαιζε. Το 2004 συμπεριλήφθη στο Rock and Roll Hall of Fame.
Επίσης το 2007 τραγούδησε στο Super Bowl και έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχουν γίνει ποτέ στο θεσμό.
Το τελευταίο άλμπουμ του πρίγκιπα, το «HITnRun» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2015 και μέχρι την περασμένη εβδομάδα ο τραγουδιστής πραγματοποιούσε συναυλίες για την περιοδεία του στην Αμερική.

Google+ Linkedin