Σε φαρσοκωμωδία οδηγούνται οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στην Κορινθία

Σε φαρσοκωμωδία οδηγούνται οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στην Κορινθία

Ήγγικεν η ώρα…την Κυριακή, 3 Απρίλη θα διεξαχθεί η εκλογή των Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας,που σε ότι αφορά τουλάχιστον την Κορινθία μάλλον θα έχουμε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής για γέλια και για κλάματα….τόσο στις τοπικές οργανώσεις,όσο και στις εκλογές για πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κορινθίας.

 Να θυμίσουμε ότι οι δηλώσεις υποψηφιότητας για την Δημοτική Τοπική Οργάνωση,σύμφωνα με την εγκύκλιο (ΕΔΩ)  για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών  έκλεισαν στις 24 Μάρτη και υπεβλήθησαν στην  Δημοτική Εφορευτική Επιτροπή (ΔΗΜ.ΕΦ.Ε),που συγκροτείται σε κάθε Δημοτική Τοπική Οργάνωση με απόφαση της οικείας Ν.ΕΦ.Ε,που  έχει την άμεση εποπτεία και ευθύνη για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στην Νομαρχιακή Οργάνωση, καθώς και την γενική εποπτεία και ευθύνη για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις που υπάγονται σ’ αυτήν.

 Στο Κιάτο η προαναγγελθείσα υποψηφιότητα του Σπύρου Δεδάκη  κόλλησε στις καλένδες και τελικά δεν κατατέθηκε…Ο δημοφιλής πρόεδρος της Καστανιάς πέταξε το γάντι στον  βετεράνο συνδικαλιστή και πρόεδρο της Ένωσης  Κρεοπωλών Νομού Κορινθίας,Χρήστο Μπρίλη,δίνοντάς του την ευκαιρία να παραγγείλει χαλαρά και δεύτερο προεδρικό κοστούμι…αυτή τη φορά  του προέδρου της ΔΗΜ. Τ.Ο. Σικυωνίων και μάλιστα χωρίς αντίπαλο !

Έλα όμως που σύμφωνα με το δημοσίευμα ΕΔΩ του parapolitika argolida.gr η αρμόδια Ν.ΕΦ.Ε. είναι στον αέρα γιατί ο πρόεδρός της δεν είναι κάν μέλος της Νέας Δημοκρατίας !

Αν όντως ο πρόεδρος της ΝΕΦΕ Κορινθίας,Σταύρος Αυγουστόπουλος,δεν είναι κάν μέλος της Νέας Δημοκρατίας…του Μπρίλη  το λογαριασμό ποιοι θα τον πληρώσουν κύριε Δημητρόπουλε ;

Για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης  οι υποψηφιότητες δεν έχουν κατατεθεί ακόμα.Θα υποβληθούν  στην αρμόδια Ν.ΕΦ.Ε., εγγράφως και επί αποδείξει, από την Τρίτη 12 Απρίλη μέχρι την  Πέμπτη 14 Απρίλη. Βεβαίως μέχρι σήμερα από τις τέσσερις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος που έχουν δημοσιοποιηθεί για την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Κορινθίας,έχουμε δυο υπαναχωρήσεις…αυτές των κυρίων Αναστάσιου Ταγαρά και του Θοδωρή Μάρκου ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας με το κόμμα του Θάνου Τζήμερου.

 Στη διεκδίκηση της κούρσας μέχρι στιγμής παραμένουν ο  Γιώργος Παπαγεωργίου και ο  δημοτικός σύμβουλος Κορινθίων Χρήστος Κορδώσης,χωρίς βέβαια να αποκλείεται και κάποια άλλη υποψηφιότητα βγαλμένη από την πολιτική ναφθαλίνη της λαϊκής δεξιάς…

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει όμως το γεγονός ότι με τον ισχύοντα κανονισμό και εγκύκλιο, τίθενται αυτομάτως εκτός της εκλογικής διαδικασίας ο δημοτικός σύμβουλος Κορινθίων Χρήστος Κορδώσης, λόγω ασυμβίβαστου…

Αυτό το λέμε γιατί σύμφωνα με την  εγκύκλιο (ΕΔΩ)  για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών έχει θεσμοθετεί ειδικό κώλυμα εκλογιμότητας σε ό,τι αφορά την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης και για τα μονοπρόσωπα αιρετά όργανα όλων των βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έτσι μας μένει μόνο ο Γιώργος Παπαγεωργίου και ενδεχομένως  κάποια άλλη υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής,που με όρεξη και φρεσκάδα μετά από πολύ καιρό στα δρώμενα του νόμου μας θέλει να προσφέρει (δείτε εδώ) !!!!


Google+ Linkedin