Τα φέρανε από δω… τα φέρανε από κει…ξανά μανά το Μητσοτακέικο απ’ την αρχή !

Τα φέρανε από δω… τα φέρανε από κει…ξανά μανά το Μητσοτακέικο  απ’ την αρχή !

Από σήμερα,στις 12 το μεσημέρι,ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι και επίσημα ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,μετά την χθεσινή νίκη του, στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας,που εκτιμάται ότι ψήφισαν  περισσότεροι από 320.000 εκλογείς έναντι 404.000 που είχαν ψηφίσει το Δεκέμβριο.

Όπως ανακοίνωσε λίγο πριν της 11:30 το βράδυ της Κυριακής ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, κ. Γιάννης Τραγάκης τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα, Δευτέρα, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί και η τελετή παράδοσης – παραλαβής της προεδρίας.

Στο ίδιο έργο θεατές…

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980  ο πατέρας του σημερινού αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας,Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ,φάνταζε στους νεοδημοκράτες ως ο μόνος που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον πανίσχυρο τότε Ανδρέα Παπανδρέου,γιαυτό και την 1 Σεπτέμβρη του 1984 η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τον εξέλεξε με 70 ψήφους, έναντι 40 του αντιπάλου του, Κωστή Στεφανόπουλου,πρόεδρο του Κόμματος.  Μάλιστα τον Κ. Μητσοτάκη  ψήφισαν τότε και οι αβερωφικοί, πιστεύοντας ανοήτως ότι ο νέος αρχηγός θα διάκειτο εχθρικά προς τον Καραμανλή.  

Χθες 10 Γενάρη του 2016 ο ίδιος σχεδόν συνασπισμός δυνάμεων – με το ίδιο σχεδόν σκεπτικό α) του αντίπαλου δέους ( στον Τσίπρα αυτή τη φορά ) και β) των  ανοήτων που ενδεχομένως να πιστεύουν  ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα διάκειται εχθρικά προς τους καραμανλικους της Ν.Δ – πάλι χάρισε  την νίκη στο Μητσοτακέικο,καθοδηγούμενος εν πολλοίς από  «σαμαρικούς» μέχρι σκληρούς δεξιούς όπως οι Γεωργιάδης, Τζιτζικώστας, Βορίδης, Μαντούβαλος & ΣΙΑ ,που ήθελαν όσο τίποτα άλλο μια ηχηρή ήττα των καραμανλικών της Ν.Δ.! 

 Το χειρότερο βέβαια είναι είναι ότι εκτός από τους παραπάνω μια μεγάλη μάζα μετριοπαθών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, θεώρησε αναγκαία για την ανανέωση και επιβίωση του κόμματός τους, την επιλογή ως ηγέτη ενός πολιτικού προσώπου που αποτελεί τη συνέχεια της  “οικογενειοκρατίας” στη πολιτική ζωή  και εκπροσωπεί τις πλέον ακραίες, μεταξύ άλλων, απόψεις οικονομικού φιλελευθερισμού στη χώρα…

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος η δημιουργική ανανένωση !

«Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη», δήλωσε ο νέος αρχηγός και συνέχισε «Τους ευχαριστώ, έχοντας πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου. Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Ας γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες κάτι ακόμα. Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα. Ας το γνωρίζει αυτό καλά και ο κ.Τσίπρας. 

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Η είδηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έγινε γρήγορα θέμα στα ξένα ΜΜΕ. 

Αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των πολιτικών της δεξιάς στην Ελλάδα και έχει δεσμευθεί να οδηγήσει το κόμμα του προς το κέντρο της πολιτικής σκακιέρας, σημειώνει μεταξύ άλλων το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο τηλεγράφημα του,ενώ οι Financial Times γράφουν: “Ο Μητσοτάκης θα ηγηθεί ελληνικού αντιπολιτευτικού κόμματος. Δεσμεύεται να μην υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση του υπό κατάρρευση κρατικού ασφαλιστικού συστήματος”.

 Το πρακτορείο Reuters αναφέρθηκε στην επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κούρσα της εσωκομματικής εκλογής, τονίζοντας πως Έλληνες συντηρητικοί εξέλεξαν τον νέο ηγέτη τους, ελπίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει τις προοπτικές τους και να αντιπαρατεθεί στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Google+ Linkedin