Κωμειδύλλιο :«Το μελό της φτωχής ΜΗΚΩΝΗ» ! Μια πραγματική ιστορία…σαν παραμύθι !!

Θυμάστε την παροιμία που λέει:«Καλόμαθε η γριά στα σύκα κι εμπαινόβγαινε κι εζήτα…» Κάπως έτσι ξεκινά και το παραμύθι μας για τον πρόεδρο της  φτωχής ΜΗΚΩΝΗ που στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας και θράσους! Το παράδοξο είναι ότι, όσοι γνωρίζουν τον κ. Ζάρκο από κοντά, μιλούν με καλά λόγια για τον χαρακτήρα του, ωστόσο, πόσες φορές η «βιτρίνα» ενός προϊόντος διαφέρει από το περιεχόμενο;

Στη συνέχεια λοιπόν του παραμυθιού…ο πρόεδρος της  φτωχής ΜΗΚΩΝΗ αφού αράδιασε το μελό της ιστορίας (ότι δηλαδή το νομικό πρόσωπο λειτουργεί με ένα ξεροκόμματο των 70.000 ψωροευρώ  που του δίνει ο Δήμος Σικυωνίων) ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο την κατεπειγόντως έγκριση του προϋπολογισμού – ύψους 671.719,05 €  (ΕΔΩ) ,χωρίς καν να προσκομίσει τον σχετικό φάκελο που  συμπεριλαμβάνει τον Προϋπολογιστικό Πίνακα, την Εισηγητική Έκθεση,αλλά και την κάθε μία πίστωση Εσόδων – Εξόδων αναλυτικά !  Δείτε (ΕΔΩ) την εκτέλεση του περσινού προϋπολογισμού από 01/11/2015 έως 30/11/2015

Βέβαια,για να είμαστε έντιμοι παραμυθάδες…οφείλουμε να παραδεχτούμε δυο πράγματα:

  1. Η  ΜΗΚΩΝΗ μπορεί να είναι φτωχή ,αλλά διοικείται τίμια,όταν καταφέρνει να περνάει προϋπολογισμούς με μια και μοναδική ψήφο αιρετού,αυτή του κ. Ζάρκου ! Πως γίνεται αυτό; Δείτε την από  17-09-2014  συγκρότηση  του Διοικητικού  Συμβουλίου  της «ΜΗΚΩΝΗ»  και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…αν δηλαδή η απόφαση του δημάρχου  (ΕΔΩ) που κάνει πάσα στο Μήτσο (δείτε ΕΔΩ) τροφοδοτεί σενάρια χειραγώγησης του  Δ.Σ  της  φτωχής “Μηκώνη”…
  2. Ο πρόεδρος της  φτωχής “Μηκώνη”  ΔΕΝ γνώριζε ότι  η δημοτική μειοψηφία (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) μονίμως «αγρόν αγοράζει» για τα έργα και της ημέρες του κ. Ζάρκου στον φορέα πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων !!

Πέρα από τα παραπάνω,για να παραμείνουμε στο κλίμα του παραμυθιού ας θεωρήσουμε ότι:

  1. Την ευθύνη της φαρσοκωμωδίας της Δευτέρας την φέρει αποκλειστικά ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,Τάσος Μαγκαφώσης,γιατί από αντιπολιτευτική υστεροβουλία ορμώμενος εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον φάκελο συζήτησης- χωρίς περιεχόμενο  !!
  2. Ουδεμία ευθύνη για το περιστατικό έχει ο Δήμαρχος Σικυωνίων ,δεδομένου ότι εξ αρχής έχει απαγορέψει στους δημοτικούς του συμβούλους να μιλάνε την ίδια γλώσσα με τους συμβούλους της μειοψηφίας,αλλά και να απεικονίζουν με τον ίδιο τρόπο την λογιστική πληροφορία που τυχόν τους ζητηθεί. Έτσι εξηγείτε και η απαράδεκτα αλαζονική όσο και απαξιωτική συμπεριφορά του δημάρχου,προς τον Κώστα Σαρχάνη…που δικαίως τον παρέπεμψε σε μας για περισσότερες διευκρινήσεις,σχετικά με τα οικονομικά της φτωχής ΜΗΚΩΝΗ !
  3. Ως αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες μπορούμε επίσης να γράψουμε ότι ο δήμαρχος την ώρα  που συζητείτο το επίμαχο θέμα  βρισκόταν στην αίθουσα όχι τόσο  για να αφουγκραστεί την σιωπή  του κ. Ζάρκου…αλλά μάλλον για να δώσει  περισσότερο ζωτικό χώρο στην  αμφισβητούμενη πολιτική ηθική του συμβούλου του…φυσικά με τον προσφιλή του τρόπο,που πάντα βασίζεται στο πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα…αυτή τη φορά στο σημείο που καθόταν ο διαχειριστής του  kavos news!!

Κάπως έτσι λοιπόν μας πήρε και μας η μπάλα του δημάρχου,που εμμέσως πλην σαφώς μας πέταξε το γάντι…τοποθετώντας μας information Office της φτωχής ΜΗΚΩΝΗ ! Μέρες που ‘ναι όμως δεν έχουμε καμία όρεξη να μπούμε σε επαγγελματικούς μπελάδες…απλά ευκαιρίας δοθείσης ευχαριστούμε τον δήμαρχο και του ευχόμαστε καλές γιορτές…υπενθυμίζοντάς του βεβαίως πως ο πιο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει  σε αυτή την πόλη  ΔΕΝ είναι αυτός της ‘πατερίτσας’ του προέδρου της «ΜΗΚΩΝΗ» !! Φυσικά αναγνωρίζουμε στον δήμαρχο ότι έχει κάθε πολιτικό δικαίωμα  να προστατεύει τον δικό του ζωτικό  χώρο,όταν μάλιστα πιστεύει ότι από αυτό το ζωτικό  χώρο ενδεχομένως να εξαρτάται και η δική του  πολιτική πορεία…


Ως έντιμοι παραμυθάδες,βέβαια … δεν πρέπει να παραλείψουμε να  καταδικάσουμε – μετά βδελυγμίας –  και την θεσμικά απαράδεκτη συμπεριφορά του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σικυωνίων ,Βασίλη Νανόπουλου,που επιδεικτικά αποχώρησε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παραφράζοντας τους στίχους του Μάριου  Ποντίκα “Σας είπαν ψέματα πολλά, ας πούνε και μι’ αλήθεια, εδώ είναι ο παράδεισος και τ’ άλλα, παραμύθια…” !!


Τώρα ποιανού “παράδεισος” είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ποια άλλα παραμύθια επικαλείται ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης…εγώ ακόμα και να ήξερα δεν μπορώ να πω κουβέντα, καθότι δεσμεύομαι από το παλαιότερο ανακοινωθέν του αντιδημάρχου Γιάννη Μυττά που σε ελεύθερη μετάφραση λέει ότι: δικαίωμα στην ενημέρωση μπορούν να έχουν μόνο οι μακαντάσηδες της δημοτικής αρχής ! Ότι και να λέει όμως ο Γιάννης…ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν τρώει εύκολα το μπαλαμούτι ! Ως πιο έμπειρος ο νους του κατεβάζει…γιαυτό ενδεχομένως να μίλησε για  χλιμίντζουρες και  άλλα  αρπακτικά που άρμεγαν και συνεχίζουν  να αρμέγουν την αγελάδα,που εξακολουθεί να ζει από τα αδιάθετα των αναδασμών του Φενεου !

Μ ‘αυτά και μ’ αυτά μπερδεύτηκα…δεν ξέρω αν σε αυτό το παραμύθι βιώσαμε  την κατά κράτος ήττα της λογικής… το  σίγουρο πάντως είναι ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας η απέραντη υποκρισία και το απύθμενο θράσος έκαναν πάρτι…με τις ευχές του δημάρχου !!

Καλά Χριστούγεννα…

Google+ Linkedin