Ο δήμαρχος της Πάτρας δείχνει τον δρόμο…

Υπόμνημα προς την Δ’ Πταισματοδίκη Πατρών κατέθεσε χθες,Δευτέρα 23 Νοέμβρη,ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης (διαβάστε ΕΔΩ),αντικρούοντας την μήνυση που έχει καταθέσει  εναντίον του o πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής,Μιχάλης Αρβανίτης. 

Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης που ζήτησε να μη δίνονται στοιχεία στη Χρυσή Αυγή και το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης |

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην βουλευτής του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος, Μιχάλης Αρβανίτης,έχει καταθέσει μήνυση κατά της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, επειδή στις αρχές του Ιούνη ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης απευθύνθηκε σε φορείς και υπηρεσίες της πόλης  και τους ζήτησε να αποφεύγουν τη στήριξη της ναζιστικής οργάνωσης: «Σας κάνουμε γνωστό ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων δεν επιθυμούμε τη στήριξη, με οποιοδήποτε τρόπο, της πολιτικής δράσης της Χρυσής Αυγής, διότι είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Αυτό πρακτικά σημαίνει εκτός των άλλων ότι δεν διευκολύνουμε την κοινοβουλευτική της ομάδα δίνοντας στοιχεία από τις υπηρεσίες μας, ούτε παραχωρούμε χώρους του Δήμου για δημόσιες εμφανίσεις» (αρ. πρωτ. 2490/70160/9.6.2015).

Ακολούθησε διαμαρτυρία της Χρυσής Αυγής και κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Μιχαήλ Αρβανίτη-Αβράμη (αρ. 353/15.6.2015), ο οποίος χαρακτηρίζει «συκοφαντική» την ανακοίνωση του δημάρχου και τον καταγγέλλει για παράβαση του Συντάγματος!

 Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή, όπου ανέλαβε να απαντήσει στην ερώτηση ο υπουργός Εσωτερικών.Ο κ. Βούτσης δήλωσε ότι πρόκειται για πολιτικό ζήτημα :«είναι μια πολιτική θέση και ευθύνη, την οποία παίρνει ο δήμαρχος, η οποία βεβαίως είναι στην κρίση και των πολιτών και της κοινής γνώμης, του δημόσιου χώρου ευρύτερα». Ο κ. Βούτσης πάντως φρόντισε  να αποστασιοποιηθεί από την πολιτική στάση του δημάρχου της Πάτρας,λέγοντας : «σας το λέω ευθέως, δεν συμφωνώ – διαφωνώ – με την πολιτική θέση αυτού του δημάρχου,διότι προφανώς υπάρχουν πέραν του γενικού δικαιώματος (επειδή έχετε εκλεγεί) και μείζονα και ελάσσονα θέματα της κοινωνικής ζωής εκεί, στα οποία πρέπει να υπάρχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο η πρόσβαση στα στοιχεία, για να φωτιστούν»!! 

Η κατάληξή του βεβαίως ήταν ότι δεν πρόκειται να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του δημάρχου, παρά το γεγονός ότι διαφωνεί με την πρακτική του…

Μετά την παραπάνω τοποθέτηση του τότε υπουργού  Εσωτερικών…ο πρώην βουλευτής του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος, Μιχάλης Αρβανίτης  βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει «θαυμαστής» του κ. Βούτση και τον εμφάνισε περίπου ως υποστηρικτή της προπαγάνδας της Χρυσής Αυγής περί «πολιτικής δίωξης» από την κυβέρνηση Σαμαρά: «Σας θυμούμαι ακόμη από του Βήματος της Βουλής να κατηγορείτε τη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ με εύσχημο αλλά ευθύ τρόπο, γιατί διώκει τη Χρυσή Αυγή και ότι πάει να μας εξαφανίσει.Το ενθυμούμαι πολύ καλά. Αυτό ήταν και είναι προς τιμή σας» κατέληξε ο χρυσαλήτης πρώην βουλευτής !!

Εδώ ακριβώς έγκειται  το ζήτημα. Η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να ξεχαστεί ο ναζιστικός εγκληματικός της χαρακτήρας και επιτίθεται στον κ. Πελετίδη, επειδή ο δήμαρχος που εκλέχτηκε με τη στήριξη του ΚΚΕ κάνει ακριβώς αυτό που του επιτάσσει η αντιφασιστική του συνείδηση…

Google+ Linkedin