Πατέρας Φύσσα:”120 δολοφόνοι είναι εδώ μέσα” αναφερόμενος στους χρυσαλήτες και τους συνηγόρους τους

«Μου είπε ο γιατρός ότι το παιδί κατέληξε. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα τον Παύλο “πώς θα το πω στη μάνα σου;”. Ήταν νεκρός ο γιος μου». 

Συγκλονιστική ήταν η σημερινή κατάθεση του πατέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Τάκης Φύσσας προσπαθώντας με ψυχραιμία να μιλήσει για το παιδί του και για την άγρια δολοφονία, μιλάει σιγά και κοφτά…
Επικαλούμενος τη γνώμη γιατρών, τόνισε ότι το χτύπημα του χρυσαλήτη Ρουπακιά ήταν επαγγελματικό. Για το κίνητρο της δολοφονίας, σημείωσε ότι «η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες». Επισήμανε, δε: «Ο Ρουπακιάς πήρε εντολή από τον αρχηγό, αυτός δεν ανέλαβε τώρα την ευθύνη; Αυτοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή».

Πριν ξεκινήσει να καταθέτει ο πατέρας του Φύσσα, ο Κορίνθιος δικηγόρος Γιώργος Ρουμπέκας – συνήγορος του χρυσαλήτη Ρουπακιά – ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε βάρος του από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε αμέλεια και στη συνέχεια σε θανατηφόρα σωματική βλάβη. 

Στο σημείο αυτό ηλεκτρίστηκε η ατμόσφαιρα και αντέδρασαν συγγενείς του Παύλου Φύσσα.

Φωτιά άναψε και η παρατήρηση του συνηγόρου υπεράσπισης ότι “η Ελλάδα θρηνεί τρία νέα παιδιά. Είναι το καθήκον μου…” είπε ο συνήγορος … “Δεν είναι το ίδιο” απάντησε η πολιτική αγωγή…
Η ένταση συνεχίστηκε όταν η υπεράσπιση με αιχμή την κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα ότι ο γιος του στοχοποιήθηκε λόγω της μουσικής του αναφέρθηκε στους στίχους των τραγουδιών “μόνο αντιφασιστικά τραγούδια δεν ήταν αυτά . Εξέφραζαν κάποιες ανησυχίες”, παρατήρησε ο συνήγορος…!
Οι φίλοι του μουσικού αντέδρασαν αμέσως φωνάζοντας “τι λέει ο καραγκιόζης! Τότε να γράψει κανένα καινούργιο τραγούδι”…

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του ο Παναγιώτης Φύσσας ξέσπασε και βγαίνοντας απο τη δικαστική αίθουσα είπε “120 δολοφόνοι είναι εδώ μέσα” αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους τους ενώ η μητέρα του Παύλου συμπλήρωσε ” 5-6% είναι οι δολοφόνοι”…

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, οπότε και κλήθηκαν να καταθέσουν η μητέρα και η αδελφή του Παύλου Φύσσα.

Google+ Linkedin