Γιατί ο Τατούλης έδωσε τη δουλειά «εξπρές» των 3,9 εκατ. ευρώ στο μέντορα του Τσίπρα ;

Το έργο  “συμπληρωματικά έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου” υπογράφηκε τον Μάιο και θα πληρωθεί με διαδικασία εξπρές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου!

Η εργολαβική σύμβαση (ΕΔΩ) μεταξύ της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει ημερομηνία 20 Μαϊου 2015 , την εποχή που ο κ. Φλαμπουράρης ήταν  υπουργός Επικρατείας με έδρα το Μαξίμου, δίπλα στο γραφείο του πρωθυπουργού. ..

Μια σύμβαση διόλου ευκαταφρόνητη αν αναλογιστούμε πως την ίδια περίοδο ο Δημόσιος τομέας ζούσε ένα πρωτόγνωρο vertigo λόγω της «αξιοπρεπούς» διαπραγμάτευσης Τσίπρα, με την τοπική αυτοδιοίκηση να έχει στραγγίσει εξαιτίας της απαίτησης να διατεθούν όλοι οι πόροι προς την κεντρική κυβέρνηση. Κι ενώ χιλιάδες επιχειρήσεις κυριολεκτικά ανέβαιναν την ανηφόρα, ενώ εκατοντάδες κρατικοί διαγωνισμοί πάγωναν, η περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρούσε σαν να μην τρέχει τίποτα τα συμπληρωματικά έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου. Πρόκειται για έργο που μάλιστα δέχθηκε βροχή ενστάσεων καθώς καταγγέλθηκε πως η εταιρεία την οποία ο κ. Φλαμπουράρης ίδρυσε και στης οποίας το Δ.Σ. εμφανίζεται να είναι από το 2002 δεν είχε φορολογική ενημερότητα ! 

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα ” ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί να κατέχει ποσοστό άνω του 50% της εταιρείας με έτερους μετόχους τους κ.κ. Γιάννη Κοτταρίδη και Μιχάλη Μοσχοβούδη. Η σύνθεση αυτή δεν άλλαξε ούτε στη γενική συνέλευση της 24 Δεκέμβρη 2013 ούτε στην τελευταία της 30ης Ιουνίου 2014, άρα συμπεραίνεται πως ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί να παραμένει μέτοχος μιας εταιρείας που λάμβανε στον καιρό που ο ίδιος ήταν υπουργός κρατικά έργα! 

Να υπογραμισουμε οτι η  Πελοπόννησος υπήρξε ένας προνομιακός χώρος για την  ΔΙΑΤΜΗΣΗ καθώς στα χρόνια που ο Τατούλης είναι περιφερειάρχης – μετά το 2010 – η εταιρεία έχει πάρει ουκ ολίγα έργα στην γενέτειρα του τοπικού πολιτικού την Τρίπολη (αντικατάσταση κεντρικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Τριπόλεως), στην Καλαμάτα (έργα ύδρευσης κι αποχέτευσης) κ.ά. 

 Οι σχέσεις Τατούλη – Φλαμπουράρη και η βοήθεια με την υποψηφιότητα Βουδούρη…

Γνωστό είναι ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ουκ ολίγες φορές είχε σταθεί ως αντάρτης στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας,ακολουθώντας προσωπική διαδρομή και χαράσσοντας τις δικές του σχέσεις ακόμα και με άλλα κόμματα…ενδεχομένως αυτές οι “υπόγειες διαδρομές” έπαιξαν το ρόλο τους και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει μια μάλλον αδύναμη υποψηφιότητα απέναντι στον Τατούλη, αυτή του Οδυσσέα Βουδούρη,που προκάλεσε εντάσεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος αποχωρήσεων με αποτέλεσμα πολιτικά να  «καεί».  Κάπως έτσι ο κ. Τατούλης είχε λάβει 56,77% έναντι μόλις 15,82% του δεύτερου και προφανώς καταϊδρωμένου κ. Βουδούρη… 

Γνωστό είναι επίσης στην κατασκευαστική αγορά πως ο νυν μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ Γιάννης Κοτταρίδης είναι ο επαγγελματικός «ψυχογιός» του πάντα large  Αλέκου Φλαμπουράρη, παρά την ενασχόληση του παλιότερα με την ΟΝΝΕΔ κι όχι με την αριστερά…

Google+ Linkedin