Με δήλωση που θυμίζει δακρύβρεχτη ιστορία ο Γιώργος Ψυχογιός ανακοίνωσε την κάθοδό στις εκλογές

Μετά τους 70 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ,που ως άλλοι κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Τσίπρα…και ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός ,με μια δήλωση που θυμίζει την δακρύβρεχτη και πολυδιαβασμένη ιστορία «Κορίτσι του λιμανιού», ανακοίνωσε την απόφασή του να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.

Διαβάστε (ΕΔΩ) την δήλωση του Γιώργου Ψυχογιού

Ο Γιώργος Ψυχογιός αφού παραδέχεται ότι το μνημόνιο που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ,αν κερδίσει τις εκλογές ,δεν αφήνει  δυνατότητες σύγκρουσης με τα ξένα κέντρα του κεφαλαίου…εμπνευσμένος ,ενδεχομένως, από το μυθιστόρημα του Χρήστου Χαιρόπουλου «Κορίτσι του λιμανιού» δηλωνει ετοιμοπόλεμος να «κολυμπήσει στο βούρκο» !!

Ο Γιώργος βέβαια δεν προτίθεται να  «κολυμπήσει στο βούρκο» προκειμένου να σώσει τη μανούλα του….αλλά για να συγκρουστεί με τοπικά και εθνικά συμφέροντα και συστήματα διαπλοκής, που συνεχίζουν να λυμαίνονται τη χώρα !

Όπως και να ΄χει όμως και οι δυο εκδοχές εμπεριέχουν το συνθετικό “κύλισις” και γιαυτό  εμάς μας βάζουν σε δίλημμα…

Τέλος πάντων, επί της ουσίας,το μυθιστόρημα “Το καλό κορίτσι ψάχνει για δουλειά, για να σώσει την ημιθανή μητέρα του. Πάει λοιπόν για μανεκένε αλλά στον ολισθηρό αυτό δρόμο επέρχεται το κατρακύλισμα, όπερ και την μπουρδουκλώνει και την πάει ντουγρού στην κατηφόρα τη μεγάλη… “ μπορεί να χρησιμεύσει στα “προς αποφυγήν” των εγχειριδίων επαγγελματικού προσανατολισμού…

Αλλά, άμα είναι να σώσεις την μανούλα σου, ο μυθιστορηματογράφος μπορεί και να σε αποκαταστήσει και να σου παράσχει happy end…

Στην πολιτική όμως άμα «κολυμπήσεις στο βούρκο» …να είσαι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα ο λαός θα σε στείλει στα αζήτητα…

Google+ Linkedin