Νέες αιχμές από Ζωή: Γνωστοί στην ιστορία οι πραξικοπηματίες

«Στην ιστορία είναι γνωστοί οι πραξικοπηματίες και σίγουρα δεν είναι αυτοί που περιφρουρούν τους θεσμούς», ακούστηκε να λέει προς τους συνεργάτες της η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λίγο πριν μπει στην Διάσκεψη των Προέδρων.

Η διάσκεψη για την ώρα διεξαγωγής της συζήτησης των προαπαιτούμενων στην Ολομέλεια ήταν προγραμματισμένη για τις 19.15, ωστόσο, ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση.
Η κ.Κωνσταντοπούλου στην τοποθέτησή της νωρίτερα στη συνεδρίαση των Επιτροπών, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που αφορούν τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, και κάνοντας λόγο για συνταγματική εκτροπή που δεν πρέπει να ολοκληρωθεί.
«Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω αυτό το νομοσχέδιο. Δεν θα μπορούσα να το ψηφίσω και ως υπεύθυνη της επιτροπής για τον έλεγχο του κυβερνητικού έργου σε θέματα δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέση την οποία υπηρέτησα με συνέπεια επί τρία χρόνια και πάλεψα για να σταματήσει η μνημονιακή πολιτική και τα όργιο της διαφθοράς. Δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω αυτό το νομοθέτημα ως δικηγόρος. Και ως πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσα ποτέ να νομιμοποιήσω μια διαδικασία που καθιστά τη Βουλή διακοσμητική, καταστρατηγεί την ελεύθερη συνείδηση των βουλευτών και θέτει εκποδών τη Δημοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τους ομολόγους της στα Κοινοβούλια της ΕΕ, με αφορμή την παραβίαση, όπως εκτιμά, του Συντάγματος με την ψήφιση του δεύτερου προαπαιτούμενου νομοσχεδίου.
Εν τω μεταξύ αύριο στις 12 το μεσημέρι η κ.Κωνσταντοπούλου θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από αίτημα της ιδίας που έγινε δεκτό από τον πρωθυπουργό.

Google+ Linkedin