Συνέδριο ΚΕΔΕ: Ο Πελετίδης… και οι λοιποί υποταγμένοι στις εντολές του κεφαλαίου

Καταιγιστικός ήταν στον λόγο του ,στο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας  (ΚΕΔΕ) ,ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας ανεβαίνοντας στο βήμα, την Παρασκευή, δεν μπορούσε να μην σχολιάσει την γιορτή της αντιφασιστικής νίκης των λαών» και φυσικά ο πολιτικός του λόγος διέφερε από τον ομολόγων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν γιορτάζει έτσι απλά η Ευρώπη. Γιορτάζει και είναι η επέτειος της αντιφασιστικής νίκης των λαών»,  ξεκαθαρίζοντας ότι στις 9 Μάιου του 1945 συνετρίβη ο φασισμός, κάνοντας και τους σχετικούς παραλληλισμούς με το σήμερα.

Ο Κώστας Πελετίδης άφησε να εννοηθεί ότι και σήμερα υπάρχει μία άλλη μορφή φασισμού, του καπιταλιστικού και ολιγαρχικού φασισμού, αντισταθμίζοντας το γεγονός ότι την νίκη αυτή την γιορτάζει η Ευρώπη που μοιάζει να είναι υποταγμένη στις αγορές και στους κανόνες της παγκοσμιοποίησης. “Αν δεν προσεγγίσεις την αιτία του προβλήματος οδηγείσαι στον θάνατο, και η αιτία για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η στρατηγική του κεφαλαίου για την αύξηση της κερδοφορίας του”, τόνισε ο Δήμαρχος Πατρέων.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο δήμαρχος Πατρέων,σημείωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο βηματισμό γιατί θα αναπαραχθούν τα ίδια προβλήματα, και τόνισε ότι η θέση των δημάρχων είναι στο πλευρό εκείνων που ιδρώνουν και κτίζουν τον τόπο…

Κατά τα άλλα…για τις εργασίες του συνεδρίου μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα από την προσφιλή τακτική των εκλεγμένων του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρούν για να μην πάρουν θέση, από τον ευτελισμό των διαδικασιών, τις δήθεν κόντρες γαλαζο-μπλε και πράσινο-βεραμάν ,από τους τραμπουκισμούς και τις βρισιές μεταξύ «μπράβων» και «νταβατζήδων»,από την προσπάθεια των εκπροσώπων των κομμάτων να τελειώσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται με το θέμα της κλοπής των αποθεματικών της Τοπικής Διοίκησης, στο όνομα τάχα του «πατριωτισμού των Ελλήνων» ,που ζητάει η ¨αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατ’ εντολή των …Θεσμών!!!

Και να  μην ξεχνάμε τι είχε πει,πριν 250 χρόνια,ο Βρετανός συγγραφέας και ποιητής Samuel Johnson,μιλώντας για τους πολιτικούς του 18ου αιώνα :

«Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο ενός καθάρματος».

Google+ Linkedin